Gemeente Tilburg

24-1-2006
Scholenbezoek jongerenambassadeurs

Donderdag 26 januari a.s. brengen een aantal jongerenambassadeurs, waaronder Wesley een bezoek aan Frater van Gemertschool, (Reitse Hoevenstraat 20, Tilburg). Zij worden hierbij vergezeld door wethouder Jan Hamming (Jongeren). Het bezoek aan de Frater van Gemertschool begint om 9.30 uur en duurt tot ± 12.00 uur. U bent hierbij van harte welkom.

Jongerenambassadeurs
Tijdens het bezoek vertellen de jongerenambassadeurs de leerlingen o.a. over hun functie, over het (jeugd)beleid van de gemeente Tilburg en hoe de jongeren hier zelf een bijdrage aan kunnen leveren. De Jongerenambassadeurs zullen ook een tegel Tegen Zinloos Geweld mee nemen om die aan te bieden aan de leerlingen en directie van de school. Tegelijkertijd zullen zij vragen of de school moeite zou willen doen om geld in te zamelen voor het monument tegen zinloos geweld.

Benefiet voor het Monument tegen Zinloos geweld Op zondag 19 februari organiseren de Jongerenambassadeurs van de gemeente Tilburg in samenwerking met de Stichting Tilburgers Tegen Zinloos Geweld een Benefietconcert in 013. De opbrengst gaat naar het monument, een brons gegoten kabinetskast. Het monument wordt in het voorjaar van 2006 onthuld. Het monument is ontworpen door beeldend kunstenaar Guido Geelen. Bijdrages zijn ook van harte welkom op giro 70700.

Scholenbezoek
Een scholenbezoek is een goede methode gebleken om jongeren te betrekken bij en te informeren over het (jeugd)beleid van de gemeente, de jongerenambassadeurs en het budget jeugdparticipatie. De scholen worden door de jongerenambassadeurs zelf bezocht, met of zonder een wethouder, raadslid of ambtenaar. Tijdens het bezoek wordt duidelijk gemaakt hoe je als jeugdige in contact kan komen met de gemeente. De jongerenambassadeurs vertellen tijdens de scholenbezoeken iets over zichzelf en hoe je als jongere kansen kan grijpen om te bereiken wat je wilt. Ook wordt tijdens de scholenbezoeken gediscussieerd over een actueel thema dat bij jongeren speelt, wat ze graag veranderd willen hebben en wat de gemeente daaraan kan doen.
Het is de bedoeling dat alle middelbare scholen in Tilburg door een wisselende samenstelling van jongerenambassadeurs bezocht worden. Scholen die nog niet benaderd zijn, kunnen hun interesse kenbaar maken via een mailtje naar info.jongeren@tilburg.nl