RWI: Uitnodiging persconferentie

Raad voor werk en inkomen

Raad voor Werk en Inkomen

Uitnodiging persconferentie

Den Haag, 25 januari 2006

Werkgevers, werknemers en gemeenten hebben in de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) een akkoord bereikt over de ontwikkeling van een markt voor persoonlijke dienstverlening. Het gaat hierbij om allerlei vormen van eenvoudig werk in en om het huis, dat op dit moment voor een groot deel plaatsvindt in het 'zwarte' circuit. De Tweede Kamer heeft de RWI in september 2005 gevraagd om over dit onderwerp met een advies te komen, mede naar aanleiding van het niet goed functioneren van de zogeheten 'witte werksterregeling'.

Morgen (donderdag 26 januari) overhandigt RWI-voorzitter Jan van Zijl het advies 'Huis houden op de markt' aan José Smits, voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit gebeurt op een persconferentie waarbij namens sociale partners en gemeenten aanwezig zullen zijn voor commentaar: Jan Willem van den Braak (directeur Sociale Zaken,VNO-NCW), Ton Heerts (hoofdbestuurder FNV) en Wim Kuiper (lid directieraad VNG). Ook woordvoerders van enkele Tweede Kamerfracties zullen voor een reactie beschikbaar zijn.
U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

De persconferentie vindt plaats op donderdag 26 januari 2006 van 14.00-15.00 uur in Perscentrum Nieuwspoort (Wandelganger 1), Lange Poten 10, Den Haag. Op de site www.nieuwspoort.nl vindt u een routebeschrijving.
Vanaf 13.30 uur is het advies en een bijbehorend persbericht in Nieuwspoort beschikbaar.

De Raad voor Werk en Inkomen is het overlegorgaan van werkgevers, werknemers en gemeenten. De RWI doet voorstellen aan de regering over het brede terrein van werk en inkomen. Doel van deze voorstellen is een goed functionerende arbeidsmarkt te bevorderen. Het vergroten van de transparantie van en het verbeteren van de kwaliteit op de reïntegratiemarkt behoort eveneens tot de kerntaken van de RWI.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Roelof Janssens, hoofd communicatie bij de RWI, telefoon: 070 789 0 708/06 536 11 463, r.janssens@rwi.nl.