Gemeente Almere

Bouw Kunstlinie in stadscentrum Almere bereikt hoogste punt

Michael Lin maakt voor gelegenheid kunstwerk

Gebouw De Kunstlinie bereikt donderdag 26 januari 2006 het hoogste punt. Voorafgaand aan de viering hiervan geeft wethouder Stadscentrum de heer Henk Smeeman een presentatie over de bekende Japanse kunstenaar Michael Lin, die voor De Kunstlinie een kunstwerk gaat maken. Dit kunstwerk wordt aan de gemeente aangeboden door de Stichting Almere RDIJ-award.

De kunstwerken van Michael Lin kenmerken zich door felle kleuren en bloemenpatronen. Het ontwerp dat hij voor De Kunstlinie maakt, wordt geschilderd op een muur naast de grote theaterzaal van 25m bij 25m. Er zijn kunstwerken van Michael Lin te vinden in New York, Parijs, Helsinki en Milaan.

Het ontwerp van Michael Lin voor De Kunstlinie wordt uitgevoerd door het Nederlandse bedrijf Art Department. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de realisatie van decors voor film
-en andere producties, evenementen, en de uitvoering van decors en kunstwerken op locatie. Recentelijk hebben zij de decors voor de nieuwe film van Paul Verhoeven opgeleverd. Voor de wandschildering in de hal van De Kunstlinie zal Art Department een team van top-schilders samenstellen, dat op grote hoogte met vaste hand gestalte gaat geven aan het uitgesproken ontwerp van Michael Lin.

Gebouw De Kunstlinie biedt huisvesting aan Kunstencentrum De Kunstlinie (voorheen CKV Almere) en Schouwburg Almere (voorheen theater De Metropole). Vanaf februari 2007 starten de cursussen en voorstellingen van deze organisaties in dit nieuwe pand.