Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht, 26-01-2006 o Nieuwsberichten district Eemland noord

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN Een 30-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg is in de nacht van woensdag op donderdag in zijn woonplaats aangehouden omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat.

De politie zag de man omstreeks 02.00 rijden over de Torenvalk. De eerste blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Op het politiebureau bleek uit de ademtest dat hij een alcoholgehalte had van 520 ug/l. Met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal mocht de man weer vertrekken.

Verkeerscontroles

SOEST Op de Vrijheidsweg in Soest heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden vijf bestuurders bekeurd.

De controle vond plaats tussen 14.15 en 15.00 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan.

Woensdagochtend werden op de Koningsweg ter hoogte van station Soest-Zuid fietsers gecontroleerd op verlichting. Tussen 07.15 en 07.55 uur werden tien bekeuringen uitgeschreven. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij de rijbaan niet volgde.

Ook op de Dalweg, de Noorderweg en de Stadhouderslaan vonden s ochtends fietsverlichtingscontroles plaats. Daarbij werden 31 bekeuringen uitgedeeld. Daarnaast schreef de politie bekeuringen uit voor het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en een legitimatiebewijs en het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Op de Den Blieklaan werd tussen 08.00 en 08.55 uur gecontroleerd op de spitsafsluiting. Tien bestuurders kregen een boete omdat ze zich niet aan de afsluiting hielden.