AutoRai

Trofeo Audemars Piguet Maserati Europe 2006

(1/26/2006)
Maserati gaat in 2006 opnieuw van start met de Trofeo Audemars Piguet Maserati Europe, waarbij de befaamde horlogefabrikant Audemars Piguet als hoofdsponsor haar naam aan de klasse verbonden heeft. De vierde editie van de Trofeo Audemars Piguet Maserati Europe zal een groot aantal nieuwe elementen bevatten. Echter, het format dat de race tot een succes heeft gemaakt zal behouden blijven. De Europese serie vormt een uitstekende basis om ervaring op te doen voor rijders die de ambitie hebben om later in de GT-klassen te gaan rijden.

Het aantal geplande evenementen blijft dit seizoen gehandhaafd. In totaal worden zeven races verreden op Europaâs meest prestigieuze circuits. Het raceseizoen zal afgesloten worden met de Maserati World Final. De Trofeo-races zullen worden gecombineerd met andere hoogstaande raceklassen zoals het FIA GT en het FIA WTCC. Bovendien zullen de rijders dit seizoen meer tijd spenderen achter het stuur dan voorgaande jaren. Om het spektakel nog verder te vergroten zijn een aantal afstandsraces van een uur aan het programma toegevoegd. Verder is het voor teams mogelijk een extra rijder in te schrijven.

Een hoofdrol is dit jaar opnieuw weggelegd voor de Trofeo GranSport, die zowel wat prestaties als betrouwbaarheid betreft verder is verbeterd.

Dankzij de ervaringen van de afgelopen drie edities kan de organisatie de deelnemers in 2006 een nog completer pakket garanderen. De rijders zijn verzekerd van een unieke concurrentiestrijd onder het motto âinstappen en rijdenâ. Deelname is volgens goed Maserati-gebruik inclusief een perfecte auto en de beschikking over een monteur op het circuit. Daarnaast is alles tot in details verzorgd, waaronder racekleding, hotelovernachtingen, catering, etcetera.

De rijder wordt bij deelname geen eigenaar van de auto, maar koopt een compleet pakket aan diensten, waaronder:

* Inschrijvingskosten (7 races, exclusief de Maserati Final)
* Gebruik van de auto tijdens iedere race
* Banden, brandstof en vloeistoffen

* Reparatiewerkzaamheden

* Een monteur per auto voor iedere race

* Een chef-monteur per zes autoâs

* Een technisch coördinator

* Verblijf in een luxe hotel gedurende het evenement
* Racekleding (exclusief helm)

* Beschikking over een reserveauto (4 in totaal), in geval van een ongeval of technische problemen

* All-risk verzekering

Trofeo Maserati Europa format

In 2006 zal de Trofeo Audemars Piguet Maserati Europe nog steeds beschikken over de onderscheidende elementen die de klasse in het verleden tot een succes hebben gemaakt. De belangrijkste succesfactoren zijn bovendien nog verder verbeterd. Zo is een 60 minuten durende race toegevoegd, waardoor de rijders nog meer tijd achter het stuur van hun Trofeo GranSport doorbrengen. De verplichte pit stops zijn gebleven, maar penaltyâs en bonussen zijn toegevoegd om de race spannender te maken.

Afgelopen jaar nam Sandor van Es namens GTO Magazine als gast deel aan de Maserati Trofeo race op het circuit van Spa-Francorchamps en eindigde de race met een welverdiende podiumplaats.

Geïnteresseerden voor deelname aan de Trofeo Audemars Piguet Maserati Europe 2006 kunnen voor meer informatie contact opnemen met PressRelease B.V., tel 078-6550210, e-mail info@pressrelease-pr.nl.

BedrijfsautoRAI.nl