VRT voortaan te zien op CanalDigitaal

Canaldigitaal

Er zit iets moois in de lucht: de Belgische publieke omroep voortaan beschikbaar via CanalDigitaal

Er zit voortaan nog meer moois in de lucht voor klanten van CanalDigitaal: per heden worden de twee VRT zenders - 'één' en 'Ketnet/Canvas' - officieel uitgezonden op het satellietplatform van CanalDigitaal. Medio november startte CanalDigitaal al een test met de VRT zender 'één'. Met de officiële start van de twee reclamevrije VRT zenders gaat de wens van veel CanalDigitaal kijkers in vervulling. Beide zenders zijn opgenomen in het Familie-pakket van CanalDigitaal.

'één' is een levendige en toegankelijke zender met een dosis gezelligheid voor het hele gezin. Deze zender biedt veel informatieve programma's van uitstekende kwaliteit. Cultuur en educatie komen vooral aan bod in toegankelijke programmaformules. Het ontspanningsgehalte is hoog maar het inhoudsloze, het voyeuristische en op sensatie beluste wordt geweerd.
Ketnet is de jongerenzender van de VRT. Het wil een eigentijds, pedagogisch verantwoord alternatief bieden voor de commerciële jongerenzenders. Ketnet is de sponsorvrije zender voor kinderen tot 12 jaar, met een eigentijdse styling en presentatie. Canvas is een informatief en leerzaam net. Het net wil mensen bereiken die op zoek zijn naar meerwaarde, vaardigheden en zelfbewustzijn.

Naast de uitbreiding met de 2 VRT zenders is het Familie-pakket recent uitgebreid met de 3 digitale thema-kanalen 'Extreme Sports', 'Reality TV' en 'Club'. Deze uitbreiding van het Familie-pakket is een volgende stap in de voortdurende doelstelling om meer interessante zenders in de beste beeldkwaliteit beschikbaar te maken voor het Nederlandse televisie publiek.

Het Familie pakket bevat naast deze nieuwe zenders ook de klassieke filmzender TCM, de familiezender Hallmark, de kinderzender Cartoon Network en de autosport zender Motors TV en alle zenders uit het uitgebreide Basispakket van CanalDigitaal. Het abonnement blijft aantrekkelijk geprijsd met 12,95 per maand voor meer dan 200 zenders. Dat is voordeliger dan het gemiddelde kabelabonnement in Nederland.


---
Over CanalDigitaal B.V.: CanalDigitaal B.V., gevestigd te Hilversum, biedt Nederlandse consumenten televisie en radio via de satelliet. Via de ASTRA-satelliet kunnen meer dan 200 TV- en radiozenders digitaal ontvangen worden. Inmiddels heeft CanalDigitaal meer dan
1 miljoen tevreden kijkers, die gebruik maken van een eigen satellietschotel om naar het Nederlandse televisie- en radioaanbod te kijken en luisteren.

Het aanbod van CanalDigitaal (www.canaldigitaal.nl) omvat alle Nederlandse publieke en commerciële zenders. Ook is een groot aantal themazenders waaronder Versatel Voetbal, Nickelodeon, Discovery Channel, National Geographic Channel, Eurosport, Mezzo en andere pan-Europese zenders in verschillende zenderpakketten beschikbaar.


---