Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

26 januari 2006

Zutphen - Aanhouding na mishandeling

Agenten hebben woensdagavond (25/1) een 51-jarige Zutphenaar aangehouden. De man werd aangehouden voor mishandeling van een 46-jarige plaatsgenoot. Dit gebeurde rond 18.00 uur in de tennishal aan de Stoven. Na een woordenwisseling en geduw, kwam de 46-jarige met zijn hoofd tegen een muur terecht. De man heeft aangifte gedaan bij de politie. De 51-jarige man kwam zich melden op het politiebureau. Daar werd hij aangehouden. De politie maakt proces verbaal op. Over de strafafdoening wordt contact opgenomen met het Openbaar Ministerie in Zutphen.

Zutphen - Brand bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Estlandsestraat is woensdagavond (25/1) rond 21.10 uur brand ontstaan. De brand ontstond door oververhitting in een machine. Hierbij had afvalpapier vlam gevat en was via de afzuiging buiten een container terecht gekomen. Doordat het brandalarm afging, werden direct maatregelen genomen, waardoor door gebrek aan zuurstof in de container de brand gedoofd werd. Door de brandweer en personeel van het bedrijf werden de machines en afvoerpijpen gecontroleerd. Er raakte niemand gewond.

Laren - Aanhangwagen te zwaar beladen

Een 39-jarige bestuurder van een bedrijfsauto met aanhangwagen uit Laren werd woensdagmiddag (25/1) bekeurd voor een zwaar beladen aanhangwagen. De combinatie werd gecontroleerd rond 16.50 uur op de Holterweg omdat de aanhangwagen niet was voorzien van een kentekenplaat. Op de weegbrug in Lochem bleek dat de overbelading 56,8 % bedroeg. Hiervoor kreeg de man een boete van E 160,-. Tevens bleek dat de losbreekreminrichting niet in orde was. Hiervoor kreeg de man een boete van E 130,-.

Eefde - Eigenaar hond meldt zich bij de politie

Naar aanleiding van het politiebericht van afgelopen dinsdag heeft de eigenaar van een bijtende hond zich gemeld. De hond van de man had op zondagmorgen (22/1) een 59-jarige hardloper uit Almen in zijn dijbeen gebeten, waardoor de man naar de eerste hulp moest voor behandeling. Doordat de man zich gemeld heeft, kunnen beiden de zaken onderling regelen.

Joppe/Eefde - 222 bestuurders rijden te hard

De politie heeft woensdagmiddag en -avond (25/1) bij een controle op de Lochemseweg in Joppe 112 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 700 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km. Er is hier 60 km toegestaan. Bij een controle op de Doctor van der Hoevenlaan reden woensdagavond 110 van de 900 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km. Er is hier 50 km toestaan.

Twello - Ruit woning ingegooid Een ruit van een woning aan de Veenhuisweg werd woensdagavond (25/1) met een steen ingegooid. Dit gebeurde rond 19.45 uur, terwijl de bewoners thuis waren. De 53-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --