Politie Zuid-Holland-Zuid

Véél te veel gedronken

Leerdam, 26-01-2006 o De politie heeft woensdagmiddag 25 januari een 36-jarige vrouw uit Leerdam uit Leerdam aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

De politie achterhaalde de gegevens van de vrouw nadat er een melding binnenkwam van een 38-jarige vrouw uit Oosterwijk. Haar geparkeerde auto werd door de 36-jarige verdachte beschadigd toen deze met haar auto er tegen aanreed. De gedupeerde hoorde een klap buiten bij de woning aan de Koenderseweg. Het bleek dat er iemand tegen haar auto was aangereden en vervolgens doorgereden. De buitenspiegel van het geparkeerde voertuig was vernield. Via de kentekengegevens kwam de politie uit bij de 36-jarige vrouw uit Leerdam. Na een blaastest bleek zij maar liefst 1610 ugl te blazen terwijl je met niet meer dan 220 ugl achter het stuur mag zitten. De 1610 ugl staat gelijk aan zon 3,7 promille alcohol in het bloed. Dit is zeer gevaarlijk. Bij een promillage van 4 aan alcohol in het bloed kan een hartstilstand het gevolg zijn van het overmatig drankgebruik. De verdachte kreeg een rijverbod van 23 uur. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De vrouw verklaarde op het politiebureau port te hebben gedronken en medicijnen te hebben geslikt.

Mogelijk heeft de bestuurster nog meer voertuigen geraakt tijdens de autorit van Kedichem via Oosterwijk naar de Groenzoom in Leerdam. Gedupeerden die op die route schade aan hun voertuig hebben geconstateerd door een aanrijding in de middag van woensdag 25 januari worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).