Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 26 januari

Alkmaar, 26-01-2006 o 14.00 uur

Getuigen zetten politie op spoor inbrekers gemeentehuis

Heerhugowaard, woensdag 25 januari 2006.

Woensdagavond zijn twee mannen en twee vrouwen, variërend in de leeftijd van 20 tot 31 jaar en afkomstig uit Alkmaar en Heerhugowaard, aangehouden in een woning aan de Schelde. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een aantal kantoren van het gemeentehuis aan de Parelhof.

Kort na 22.00 uur werd de inbraak in het gemeentehuis gemeld. Het bleek dat de inbrekers door het vernielen van een aantal ramen in het pand waren gekomen. Uit onderzoek kwam vast te staan dat zij zes computers en zeven flatscreenschermen hadden weggenomen. Een aantal personen die getuigen waren van de inbraak, konden het kenteken van de auto waarin de inbrekers verdwenen noteren. Aan de hand van deze gegevens kon het adres van de eigenaar van de auto worden vastgesteld. Korte tijd later werd deze auto aangetroffen op de Schelde. Agenten zagen dat een deel van de buit in de auto lag. In de woning van de eigenaar werden vier personen aangetroffen. Allen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol.

Zwaag, woensdag 25 januari 2006.

Woensdagavond werd een 26-jarige vrouw uit Hoorn aangehouden op de Lange Akker. De vrouw reed daar als bestuurster van een personenauto terwijl bij controle bleek dat zij alcohol had gedronken. Zij blies 565 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoerveelheid van 220 ug/l.

Diefstal auto.

Den Helder, woensdag 25 januari 2006.

Woensdagmiddag tussen 13.40 en 13.50 uur werd een personenauto gestolen vanaf de Zuiderzeestraat. Omdat de accu van de auto leeg was had de eigenaar de auto gestart met een startkabel. Terwijl de motor van de auto nog draaide was hij even zijn huis binnen gegaan. Toen hij kort daarop terug kwam bleek de auto te zijn verdwenen. Het gaat om een Opel, type Kadett. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken XY-44-ZF.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard/Zuid Scharwoude, woensdag 25 januari 2005.

Woensdagmorgen tussen 07.00 en 10.30 uur werden op een aantal wegen in Heerhugowaard en Zuid-Scharwoude verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden in totaal 38 bekeuringen uitgeschreven. In de vroege ochtenduren werden op de Middenweg in Heerhugowaard 22 fietsers bekeurd omdat zijn geen (goede) verlichting voerden. Op de Jan Glijnisweg werden twee automobilisten bekeurd in verband met een snelheidsovertreding. Op de Oostelijke Randweg in Zuid Scharwoude werd een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 14 snelheidsovertreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u.

Hoorn, donderdag 26 januari 2006.

Donderdagmorgen werden controles gehouden op de Stationsweg en het Koepoortsplein. Tijdens deze controles werden 83 fietsers en bromfietsers bekeurd omdat zij geen (goede) verlichting voerden. Vijf bestuurders negeerden het rode verkeerslicht en vier andere weggebruikers werden bekeurd voor verschillende verkeersovertredingen. Drie jongens werden aangehouden in verband met het afsteken van vuurwerk. Deze controles werden gehouden mede naar aanleiding van klachten over het verkeersgedrag van (brom)fietsers.

Bromfietser gewond na aanrijding.

Hoorn, woensdag 25 januari 2006.

Woensdagmiddag raakte een 16-jarige bromfietser uit Hoorn gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Kernweg met de Protonweg. De bestuurder van een vrachtwagen, een 20-jarige inwoner van Hoogkarspel, reed over de Kernweg en wilde op de eerder genoemde kruising linksaf slaan. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de bromfietser die over de Kernweg de vrachtwagen tegemoet reed. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de bromfietser gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Foto- en videoapparatuur gestolen uit woning.

Wervershoof, woensdag 25 januari 2006.

Woensdag tussen 07.30 en 18.00 uur werd ingebroken in een woning aan het Zijdwerk. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden onder andere foto- en videoapparatuur weggenomen. Ook bleken een aantal sieraden en munten te zijn verdwenen.

Man van geld en sieraden beroofd.

Den Helder, donderdag 26 januari 2006.

In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.45 uur werd een 35-jarig inwoner van Den Helder op de Breewaterstraat van zijn geld en sieraden beroofd. Het slachtoffer liep over het daar gelegen parkeerterrein aan de zijde van de Molenstraat toen hij door twee mannen werd benaderd. Het slachtoffer werd vervolgens met een vuurwapen bedreigd en moest zijn geld en sieraden af geven. Hierna verdwenen de beide verdachten. De ene man is blank terwijl de andere een donkere huidskleur heeft. De blanke man is ongeveer 1.75 m lang en droeg een zwarte jas, een blauwe spijkerbroek en licht gekleurde sportschoenen. De donkere man was iets langer, ongeveer 1.85 m. Van hem is verder alleen bekend dat hij donkere kleding droeg.

Bromfietser breekt been

Barsingerhorn, donderdag 26 januari 2006.

Donderdagmorgen raakte een 16-jarig meisje uit Kolhorn gewond bij een aanrijding op de Heerenweg. Het meisje reed over de Heerenweg, komende uit de richting van Barsingerhorn. Op de eerder genoemde kruising werd zij aangereden door een personenauto bestuurd door een 61-jarige man uit Schagen. De auto kwam vanuit de tegenovergestelde richting en sloeg op de kruising linksaf. Het meisje raakte bij de aanrijding gewond en is met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij is opgenomen.

Laatst gewijzigd 26-01-2006 14:19 | © Politie Noord-Holland Noord |