Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

26-01-2006
Watermanagers gezocht voor het Gemeentelijk Waterplan

Watermanagers gezocht voor het Gemeentelijk Waterplan De gemeente Alblasserdam gaat dit voorjaar samen met het Waterschap Rivierenland een gemeentelijk waterplan opstellen. Hierin wordt, kort samengevat, onderzocht of binnen het bebouwde gebied van Alblasserdam voldoende waterberging aanwezig is, of de waterkwaliteit voldoende is en hoe het water aantrekkelijker gemaakt kan worden voor de bewoners van Alblasserdam.
Op dit moment wordt het gehele watersysteem doorgerekend en geanalyseerd en naar verwachting zullen hieruit diverse knelpunten volgen waarvoor oplossingen bedacht moeten gaan worden. Uiteindelijk zal zowel het bestuur van de gemeente als van het Waterschap in moeten stemmen met de voorgestelde maatregelen om de plannen werkelijk uit te gaan voeren.

Klankbordgroep
De ervaring leert dat plannen die alleen van achter een bureau vandaan bedacht en opgesteld worden weinig waarde hebben en vaak in de bekende lade verdwijnen. Om dat voor dit plan te voorkomen is ervoor gekozen om, naast extra aandacht voor communicatie en voorlichting een zogenaamde klankbordgroep samen te stelen. Deze klankbordgroep bestaat o.a. uit vertegenwoordigers van diverse verenigingen of instanties die een bepaalde relatie met het water in Alblasserdam hebben, zoals de hengelvereniging "Ons Belang", de Watersportvereniging D'Alblasserwaerdt, Woningstichting Westwaard Wonen, Staatsbosbeheer en enkele bewoners.
De functie van de klankbordgroep bestaat globaal uit vier elementen; de inbreng van nog meer plaatselijke kennis, het aangeven van mogelijk nog niet bekende knelpunten (wat vindt u dat er nog meer moet verbeteren), het meebedenken van oplossingen en maatregelen en het mede beoordelen van voorgestelde maatregelen.

Doet u ook mee in de klankbordgroep?
Om deze klankbordgroep compleet te maken worden nog 3 bewoners gezocht.
Daarom wordt u uitgenodigd om uzelf aan te melden voor deze groep en zo betrokken te worden bij het opstellen van het waterplan en als een soort watermanager mee te werken aan het verbeteren van het watersysteem van Alblasserdam.
De klankbordgroep zal ongeveer drie keer 's avonds (vanaf medio maart) bij elkaar komen.
Als u nu denkt van "ja, dat lijkt me wel wat" dan kunt u zich hiervoor aanmelden.
Dat kunt u doen door binnen een termijn van twee weken, dus voor 8 februari een kort briefje per post of via de e-mail te verzenden naar onderstaand (e-mail)adres. U wordt verzocht in deze brief aan te geven waarom u graag (belangeloos) bij het opstellen van het waterplan betrokken wilt worden en wat uw relatie is met het water in Alblasserdam.
Uit de aanmeldingen zullen na de termijn van twee weken de drie kandidaten geselecteerd worden. Uiteraard wordt u zo snel mogelijk bericht over het resultaat van de selectie.
Iedere inwoner vanaf 18 jaar die zich betrokken voelt bij het water in Alblasserdam kan zich hiervoor aanmelden.
Het enige dat gevraagd wordt is een open, liefst opbouwende houding (een gezonde dosis kritiek mag uiteraard ook) en de bereidheid om open te staan en begrip te hebben voor meningen en standpunten van andere betrokkenen. Daarnaast wordt van u verwacht dat u verder kijkt dan alleen uw eigen straatje of sloot bij u in de buurt. Uw aanmelding kunt u richten aan:
Gemeente Alblasserdam
t.a.v. Jan de Bruijn
Postbus 2
2950 AA Alblasserdam
e mail: j.m.de.bruijn@alblasserdam.nl