Ingezonden persbericht


Persbericht

Oost-Europa steeds populairder voor wintersport

~ Frankrijk meest gezochte traditionele skibestemming ~

Amsterdam, 26 januari 2006 - Als het tijd wordt de lange latten weer onder te binden, breekt ook het moment van beslissen aan; waar gaan we dit jaar heen? Uit gegevens van internetzoekmachine ilse.nl blijkt dat Oost-Europese sneeuwbestemmingen oprukken in de lijst van meest gezochte wintersportbestemmingen.

Frankrijk voert de top tien aan, op de voet gevolgd door Oostenrijk. Met Tsjechië op een derde plaats en Turkije en Slowakije als hekkensluiters van de lijst is een verschuiving richting oosten merkbaar. Daarnaast zijn Bulgarije en Polen, die net buiten de lijst vallen met een elfde en twaalfde plaats, ook erg in trek bij de wintersporters.

De top tien van meest gezochte wintersportbestemmingen:
* Frankrijk

* Oostenrijk

* Tsjechië

* Italië

* Duitsland

* Zwitserland

* Andorra

* Noorwegen

* Turkije

* Slowakije

Voor de skiliefhebbers die richting Frankrijk willen vertrekken zijn de bestemmingen Val d'Isère, Val Thorens en Les Deux Alpes favoriet. De sneeuwaanbidders die liever in Oostenrijk vertoeven, zoeken hun heil het liefst in het Zillertal, Gerlos en Tirol.

(180 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van websites, waaronder ilse.nl, Startpagina.nl, NU.nl en Web-log.nl bereikt ilse media 68 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites Kaboem.nl en Cu2.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Daarnaast exploiteert ilse media de mannen- en entertainment titels van Sanoma Men's Magazines (SMM) en TVGids.nl, een website van Programmabladen AKN. Samen genereren ilse media, newrulez, TVGids.nl en de SMM-titels per maand meer dan een half miljard pageviews op het internet. ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 62 magazines in Nederland. Voor meer informatie over de ilse media groep kunt u terecht op www.ilsemedia.nl



Ingezonden persbericht