Politie Gelderland-Zuid

Bejaarde vrouw afgeleid en bestolen

Nijmegen, 26-01-2006 o Woensdag in de namiddag werd bij een 87-jarige Nijmeegse aangebeld door een vrouw die voorgaf van de thuiszorg te zijn. Zij wilde de bejaarde vrouw enkele vragen stellen over de kwaliteit van de zorg.

Tijdens het bezoek kreeg de 87-jarige Nijmeegse argwaan. Toen zij zag dat de slaapkamerdeur openstond liep zij daarheen en zag een tweede haar onbekende vrouw in die kamer. Beiden vrouwen verlieten snel de woning. Naderhand ontdekte zij dat een doos met sieraden gestolen was. Zij heeft aangifte van diefstal gedaan.

Opnieuw waarschuwt de politie voor personen die op een slinkse manier proberen de woning binnen te komen. Terwijl de bewoner wordt afgeleid en er ongezien soms nog een tweede persoon de woning inkomt wordt door de tweede de diefstal gepleegd. Men doet er verstandig aan om mensen met één of andere smoes NIET in de woning toe te laten. Laat een zogenaamde kierstandhouder monteren zodat de deur niet door de bezoeker verder opengedaan kan worden. Vraag altijd om een legitimatiebewijs ook al ziet de onbekende persoon er nog zo netjes en betrouwbaar uit. Koop aan de deur geen goedkope producten die u eigenlijk niet nodig hebt. Wilt u de betrokken persoon eigenlijk wel binnenlaten, maak dan toch een afspraak voor de volgende dag en zorg dat er dan een familielid of goede kennis bij u in huis is. Voor meer informatie zie de internetsite
(09)