Gemeente Heemskerk


Wijzigingen in buslijnen door Heemskerk

HEEMSKERK Op een aantal buslijnen door Heemskerk zijn wijzigingen aangebracht. Buslijn 167/168 is van route veranderd en rijdt nu door de Broekpolder. En diverse haltes zijn van plaats veranderd.

De belangrijkste wijziging betreft de route van buslijn 167/168 (Velsen-Noord Alkmaar). De nieuwe route van deze bus is door de Broekpolder. De bus rijdt nu via de Laan van Broekpolder en de Beneluxlaan en komt op de Duitslandlaan terug in z'n oude route. Op de nieuwe route stopt de bus in de Citadel in Broekpolder, bij de rotonde Laan van Broekpolder/Beneluxlaan en bij de rotonde Beneluxlaan/Duitslandlaan. De halte op de Beneluxlaan bij de Maasstraat vervalt, omdat de bus daar niet meer langskomt. Ook stopt de bus niet meer bij de haltes Jan Ligthartstraat/Breedslaglaan en Jan Ligthartstraat/Ruijsdaelstraat. Deze haltes blijven wel in gebruik voor lijn 73.

Daarnaast is een aantal haltes verplaatst om de doorstroming van de bussen te bevorderen. De bussen van lijn 73 (Haarlem Uitgeest) komend uit de richting Beverwijk, stoppen in de toekomst niet meer op de Plesmanweg, maar om de hoek op de Jan Ligthartstraat. De reden hiervoor is dat de bus over korte afstand van rechts naar links moet gaan om linksaf te slaan.
De haltes van lijn 73 op de Maerelaan bij de Dr. Prinsenhal en bij de Baandert worden samengevoegd tot één nieuwe halte bij de Huibert Pootstraat.
De halte van lijn 74 (IJmuiden-Zeewijk Heemskerk-Mozartstraat) op de Jan van Kuikweg bij de Joh. Poststraat vervalt. Tot slot wordt de abri op de Jan Ligthartstraat bij de nieuwe appartementengebouwen Binnenhof en Buitenhof naar achteren verplaatst. Dit om het zicht vanaf de uitrit van de gebouwen te verbeteren.

Het verplaatsen van de haltes en de abri's zal, als het weer het toelaat, plaatsvinden in week 4 en 5.

De kosten van het verplaatsen van de haltes en abri's worden voor 100% gesubsidieerd door de provincie Noord-Holland.