Gemeente Delft Jaarlijks E 200.000,- voor BOS-accomodatiefonds

De gemeente Delft houdt voor de periode 2006 tot en met 2009 jaarlijks 1 miljoen euro dividend vanuit het aandelenbezit in de nutsbedrijven. Het college van B&W heeft besloten E 200.000,- jaarlijks voor de komende vier jaar daarvan beschikbaar te stellen voor zogenaamd BOS-accommodatiefonds (BOS staat voor Buurt, Onderwijs en Sport). Daarmee wordt vernieuwing van bestaande en aanleg en/of bouw gestimuleerd van nieuwe accommodaties die vooral voor BOS-activiteiten worden gebruikt.

Het college vindt sport, spel en bewegen belangrijk voor de inwoners omdat dit middel bijdraagt aan een gezonde, sociale en actieve samenleving. In het BOS-project voeren partners in de buurt, onderwijs en sport deze activiteiten gezamenlijk uit. Deelnamecijfers tonen aan dat daarvoor veel animo bestaat. Het aantal activiteiten en de deelname groeien gestaag in aantal en diversiteit. Om deze positieve ontwikkeling voort te kunnen zetten, is in de komende jaren aanpassing en vernieuwing van het accommodatiebestand nodig. Het college wil dit stimuleren door vorming van het BOS-accommodatiefonds en stort daar in de periode van 2006 tot en met 2009 jaarlijks E 200.000,- in. Het gaat dan om accommodaties die zowel door scholen, sportorganisaties en buurtbewoners of - organisaties gebruikt kunnen worden, dichtbij de gebruikers gelegen zijn, multifunctioneel en makkelijk toegankelijk zijn.

Voor 2006 worden plannen ontwikkeld voor aanleg van twee zogenaamde playgrounds, sport- en spelvelden met verharde ondergronden, omringend hekwerk en multifunctionele gebruiksmogelijkheden. Daarin fungeert de Richard Krajicek Foundation als partner.