Triad, Perot Systems en McKesson kondigen meerjarig .........

Triad, Perot Systems en McKesson kondigen meerjarig IT-project voor de zorg aan om bedrijfsvoering te transformeren, kwaliteit en veiligheid te verbeteren

PLANO, Texas, January 26 /PRNewswire/ --


- Bedrijfsmatige en klinische transformatie voor een veiligere en efficiëntere gezondheidszorg.

Triad Hospitals, Inc. (NYSE: TRI), Perot Systems Corporation (NYSE: PER) en McKesson Corporation (NYSE: MCK) kondigen vandaag een IT-project aan voor de gezondheidszorg van US$1,3 miljard ter ondersteuning van Triads klinische transformatieprogramma's in relatie tot efficiëntie en bedrijfsmatigheid. Door de klinische, financiële en administratieve processen te automatiseren in het hele netwerk van faciliteiten, verwacht Triad de zorg van zijn ziekenhuizen te verbeteren en het technologische platform, dat vereist is voor de langetermijngroei, te ondersteunen. Triad, mede door de aangesloten maatschappijen en dochterondernemingen, bezit en exploiteert 49 ziekenhuizen en 10 ambulante operatiecentra in 15 staten.

Perot Systems zal dit transformatieproject ondersteunen met een outsourcing-contract van IT-activiteiten voor alle faciliteiten van Triad, waaronder het hoofdkantoor. Het 10-jarige contract, met een verwachte totale waarde van US$1,2 miljard, wordt gehighlight door de invoering van een totaalpakket aan toepassingen voor de planning van klinische gegevens, financiën en personeel (ERP). Perot Systems zal zijn Clinical Solutions Center op een hoger niveau brengen om het gebruik van McKessons pakket Horizon Clinicals(R) te optimaliseren en ondersteunen. Daarnaast zal Perot Systems zijn expertise en leveringsmethodologie inzetten om Triads technologische infrastructuur met maximale klinische efficiëntie te laten functioneren. Dit omvat zowel ondersteuning van toepassingen, netwerkmanagement en helpdeskactiviteiten als de server en de pc's. Het contract vereist ook dat de meeste IT-medewerkers van Triad in dienst treden bij Perot Systems.

McKesson Corporation zal een breed assortiment van zijn marktleidende Horizon Clinicals(R) en financiële software leveren via zijn onafhankelijke, meerjarige software- en servicecontract, dat een verwachte totale waarde van US$120 miljoen heeft. McKesson zal samen met Perot Systems werken aan de ontwikkeling en invoering van een gestandaardiseerd model voor McKessons oplossingen in al Triads faciliteiten. Na de implementatie van Horizon Clinicals(R) kan Triad de belangrijkste gezondheidszorgprocessen automatiseren en de elektronische patiëntgegevens gebruiken, zodat zorgverleners de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van de zorg kunnen verbeteren. Triad is bovendien van plan om de Horizon Clinicals(R)- toepassingen te gebruiken voor de afdelingen Farmacie, Radiologie, Heelkunde, Laboratorium en Eerste Hulp, om zo de efficiëntie en productiviteit te verbeteren. Triad zal de financiële software gebruiken om de bedrijfsvoering en efficiëntie van personeel te verbeteren, én de financiële resultaten en de vorderingenadministratie te optimaliseren.

De gezondheidskliniek van Everest Group heeft Triad op verschillende manieren geassisteerd bij dit belangrijke contract; van transactiestructuur tot de selectie van toeleveranciers en de onderhandelingen. De Everest Group is een onafhankelijk adviesbureau dat strategisch advies biedt, en bedrijven over de hele wereld het belang en de kracht laat zien van outsourcing.

"Triad begon dit proces met het zoeken naar technologische partners die niet alleen onze visie deelden, maar die zich ook zouden inzetten om deze visie waar te maken," zei James D. Shelton, voorzitter en CEO van Triad Hospitals, Inc. "Perot Systems en McKesson hebben beiden een ongeëvenaarde staat van dienst wat betreft het ontwerpen en leveren van oplossingen voor grote en complexe systemen in de gezondheidszorg, waardoor het juist is voor ons, onze patiënten, onze artsen, onze partners en de gemeenschappen aan wie wij service verlenen, dat onze keuze op hen is gevallen."

"We zijn trots dat Triad Perot Systems heeft gekozen als strategische partner voor de implementatie van zijn visie wat betreft de langetermijngroei , en voor de ondersteuning van zijn missie om de kwaliteit in de gezondheidszorg continu te verbeteren," zei Peter Altabef, president en CEO van Perot Systems Corporation. "We delen Triads passie de gezondheidszorg te willen verbeteren en we zijn er trots op om onze ervaring en expertise, de beste in onze sector, aan te kunnen bieden om Triad te helpen bij de uitvoering van zijn transformatieprogramma."

"McKesson is zeer vereerd met de mogelijkheid om te laten zien hoe Horizon Clinicals(R) en de financiële software gebruikt kunnen worden om een aanzienlijk verschil in kosten en kwaliteit te leveren in een groot, geografisch verspreid zorgnetwerk," zei Pamela Pure, president van McKesson Provider Technologies. "Door Triad te helpen bij het waarmaken van hun visie, kunnen wij niet alleen de kracht van IT in de zorg laten zien, maar ook de expertise en betrokkenheid die McKesson te bieden heeft bij een omvangrijk en belangrijk project als dit."

Over Triad Hospitals, Inc.

Triad, mede door de aangesloten maatschappijen, bezit en exploiteert ziekenhuizen en ambulante operatiecentra in kleine steden en een aantal zorgvuldig gekozen stedelijke gebieden. Triad exploiteert momenteel 49 ziekenhuizen en 10 ambulante operatiecentra in 15 staten met een capaciteit van ongeveer 8845 bedden. Daarnaast levert Triad, via dochteronderneming QHR, advies, onderwijs, apparatuur en managementservices aan ziekenhuizen en de gezondheidszorg in heel de Verenigde Staten. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.triadhospitals.com .

Over Perot Systems Corporation

Perot Systems is een wereldwijde leverancier van diensten op het gebied van informatietechnologie en bedrijfssoftware. Door zijn flexibele en collaboratieve aanpak integreert Perot Systems de expertise vanuit het hele bedrijf om op maat gemaakte oplossingen te leveren, die de klanten in staat stellen hun groei te versnellen, processen te stroomlijnen en een ongekende klantwaarde te creëren. Het hoofdkantoor van Perot Systems is gevestigd in Plano, Texas. Het bedrijf meldde in 2004 een omzet van US$1,8 miljard. Het bedrijf heeft meer dan 17.000 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie over Perot Systems kunt u terecht op: www.perotsystems.com .

Over McKesson Corporation

McKesson Corporation is een Fortune 15 IT-bedrijf gericht op de gezondheidszorg en het heeft tot doel zijn klanten te helpen een hogere zorgkwaliteit te bereiken door kosten te reduceren, processen te stroomlijnen en kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg te verbeteren. McKesson is tijdens het 172-jarige bestaan gegroeid door farmaceutische, medische en chirurgische middelen te leveren over het hele spectrum van de gezondheidszorg; van aan de gezondheidszorg gerelateerde informatietechnologie aan ziekenhuizen, artsen, thuiszorg en derde betalers; automatisering van ziekenhuisapotheken en particuliere apotheken; tot diensten aan fabrikanten en derde betalers ter verbetering van de patiëntenzorg. Voor meer informatie kunt u terecht op: mpt.mckesson.com .

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Deze verklaringen hebben betrekking op toekomstige gebeurtenissen of onze toekomstige financiële resultaten. In sommige gevallen kunt u deze op de toekomst gerichte verklaringen herkennen aan de woordkeuze, zoals: "kan," "zal," "zou," "voorspelt," "verwacht," "is van plan," "voorziet," "denkt," "schat," "mogelijk," of "vervolgen", de ontkennende vorm daarvan of andere vergelijkbare woorden. Deze verklaringen zijn slechts gebaseerd op verwachtingen. De werkelijke gebeurtenissen of resultaten kunnen wezenlijk verschillen. Voor meer informatie over de risicofactoren kunt u de financiële verslagen raadplegen van Triad Hospitals, Inc., Perot Systems Corporation en McKesson Corporation, zoals ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Deze kunt u inzien op www.sec.gov. Alle drie de bedrijven zijn niet van plan of voelen zich niet verplicht de op de toekomst gerichte verklaringen te herzien vanwege nieuwe informatie, toekomstige ontwikkelingen of iets dergelijks.

Website: www.perotsystems.com
www.triadhospitals.com
mpt.mckesson.com