Nyenrode krijgt nieuwe Dean uit bedrijfsleven

Universiteit nyenrode

Breukelen, 26 januari 2006 - Bert de Groot (50), voormalig CFO en lid van de Raad van Bestuur van de Randstad Holding, wordt per 1 februari de nieuwe Dean van de Nyenrode Business Universiteit. De Groot is thans directeur van de EUR Holding, waarin de private activiteiten van de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn ondergebracht, Associé bij Boer & Croon en CFO van het beursgenoteerde AM. Nyenrode sluit met zijn benoeming aan bij een internationale ontwikkeling, waarbij business schools en universiteiten, zoals recentelijk INSEAD, kiezen voor een Dean met een carrière in het bedrijfsleven.

De Groot studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit en volgde opleidingen aan onder meer IMD (voorheen IMI), Wharton, INSEAD en Nyenrode. Hij bekleedde internationale functies bij onder meer de Koninklijke Marine, Gist Brocades, Unisys en als interim-manager bij KPN en Pharming. Daarnaast was hij de afgelopen jaren auteur en mede-auteur van een aantal wetenschappelijke publicaties op het terrein van de econometrie.

Herman Bruggink, President van Nyenrode: 'Aan het begin van ons zestigjarig jubileum-jaar, hebben we met Bert de Groot een inspirerende nieuwe Dean aan Nyenrode verbonden. Nyenrode is opgericht door de toenmalige Nederlandse captains of industry om de kloof tussen onderwijs en ondernemerschap te dichten. De Groot zal als geen ander bruggen weten te slaan tussen het aanbod van Nyenrode en de behoeften van het internationaal bedrijfsleven.'

De Groot promoveert begin mei aan de Erasmus Universiteit. Enkele taken behorende bij het ambt van rector magnificus zullen daarom voorlopig uitgeoefend blijven worden door prof.dr. Hans Palm, die eind vorig jaar aankondigde terug te willen treden. Bruggink: 'De academische ambities en kwaliteiten van De Groot zijn evident. Zijn praktijkervaring wordt binnen ons netwerk van hoogleraren met groot enthousiasme ontvangen.'

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers. Nyenrode viert haar zestigjarig bestaan met 60 beurzen, grotendeels beschikbaar gesteld door het bedrijfsleven. Voor Nederlandse begrippen een meer dan uniek aantal.


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (