Ingezonden persbericht


donderdag 26 januari 2006

----------
Deze week (week 4) in FEM Business:

Shell's megaprojecten: te weinig, te laat, te duur De herinneringen aan de reservecrisis vervagen inmiddels, maar de problemen zijn voor Shell nog niet voorbij. Concurrenten doen het beter in de jacht naar de laatste olie- en gasreserves. Shell heeft zijn hoop gevestigd op megaprojecten, zoals in het Russische Sachalin en Nigeria, maar verliest daar veel geld door kostenoverschrijdingen. En het zoekt koortsachtig naar nieuwe bronnen. Het is maar goed dat door de hoge olieprijs het geld eruit spuit bij Shell. Wat gaan ze ermee doen?

Krantenconcern PCM zoekt tycoon
Nu Theo Bouwman gaat opstappen bij PCM, is de vervanging van de oude directie sinds de komst van de nieuwe Britse eigenaren bijna rond. De nieuwe topman die nu gezocht wordt zal een echte tycoon moeten zijn. Hij moet nieuwe multimediale markten betreden, overnames doen en het bedrijf naar de beurs brengen. En het probleem van de drie landelijke dagbladen, waarvan er een niet rendeert en twee in elkaars vaarwater zitten, oplossen. Het einde van Trouw nadert. Wie krijgt Van den Ende's miljoenen?
Alleskunner Joop van den Ende wordt nu ook venture capitalist en trekt de geldbuidel voor jonge groeibedrijven. In Het Gooi azen tv-productiebedrijven op zijn geld, maar zien Van den Ende en partner Hubert Deitmers daar wat in?

De mensen achter Oranje-Nassau
De oer-Hollandse investeerder die meedoet in de koop van vuilverwerker AVR is minder bekend dan zijn Amerikaanse en Britse partners KKR en CVC. Wat zit er achter de Oranje-Nassaugroep en haar eigenaar, het Franse Wendel?

meer informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-51813881