Gemeente Amsterdam

Kringloopwinkel De Lokatie blijft ook in Oost/Watergraafsmeer

27 januari 2006

Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer heeft het kringloopbedrijf De Lokatie een eenmalige subsidie van EUR 65.000 toegekend. Dankzij de subsidie en de onderhandelingen van het stadsdeel met de pandeigenaren kan de kringloopwinkel in Oost/Watergraafsmeer blijven.

Per 6 januari 2006 moest De Lokatie het tijdelijke onderkomen in het Polderweggebied verlaten om daar plaats te maken voor saneringswerkzaamheden. Samen met het stadsdeel zijn zij in 2005 intensief op zoek gegaan naar een passende nieuwe bedrijfsruimte. Er is een geschikte ruimte met voldoende winkeloppervlak gevonden aan de Camperstraat 42.

Portefeuillehouder Germaine Princen heeft ingezet op het behoud van De Lokatie binnen het stadsdeel. Het dagelijks bestuur heeft haar daarin gesteund.

Goed voor milieu en de portemonnee

Germaine Princen: `Het is een sympathieke organisatie. Hergebruik is goed voor het milieu en biedt een uitkomst voor mensen met een laag inkomen. Verder werken er in de kringloopwinkel 35 mensen. De locatie aan de Camperstraat is een prima plek voor de kringloopwinkel, centraal gelegen en goed bereikbaar. De Lokatie vormt tevens een stimulans voor het winkelgebied rond de eerste Oosterparkstraat.'