Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht

27 januari 2006

Woningcorporatie Wooninvest krijgt extern toezichthouder

Minister Dekker van VROM heeft besloten om bij woningcorporatie Wooninvest uit Voorburg voorlopig gedurende drie maanden een extern toezichthouder aan te stellen. Onder leiding van het Functioneel parket van het Openbaar Ministerie is de FIOD-ECD bezig met een onderzoek naar strafbare feiten. Het gaat hier onder meer om vermeend strafbaar handelen van een persoon, gelieerd aan Wooninvest. Wooninvest zou hierbij mogelijk zijn benadeeld, wat uiteraard niet in het belang van de volkshuisvesting is.

Als extern toezichthouder is de heer Ton Lensen van adviesbureau Ecorys aangesteld. Hij is tevens extern toezichthouder geweest bij woningcorporatie Trias uit Lisse. De heer Lensen zal zich ervan verzekeren dat de Raad van Commissarissen de ontstane problemen adequaat aanpakt. Daarnaast ziet hij toe op het functioneren van het interne toezicht en biedt hij zonodig ondersteuning daaraan. Tot slot stelt de toezichthouder zeker dat de kwaliteit op het terrein van de administratieve organisatie en de interne controle waar nodig wordt aangepast en een duurzaam karakter zal hebben.

De door de corporatie geleverde volkshuisvestelijke prestaties staan niet ter discussie. In de jaarlijkse beoordelingsbrief spreekt de minister haar waardering uit over de door de corporatie in 2004 geleverde volkshuisvestelijke prestaties.

Zie ook

Dossier Woningcorporaties: http://www.vrom.nl/woningcorporaties

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=22587 )