Telematica Instituut


The Future Workspace

Â

The Future Workspace Niet alleen de werker, maar ook het werk en de werkomgeving zijn mobiel. Onder de druk van globalisering en concurrentiestrijd is de locatie van minder groot belang geworden. Mobiliteit geeft flexibiliteit, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

Een en ander wordt behandeld in het boek 'The future Workspace: perpectives on mobile and collaborative working' van Hans Schaffers, Torsten Brodt, Marc Pallot en Wolfgang Prinz. Het boek, dat door het Telematica Instituut is uitgegeven, is één van de resultaten uit het Europese onderzoeksproject MOSAIC. Het onderzoek startte in 2004 en is eind vorig jaar afgerond. Onder de vlag van MOSAIC zijn nieuwe concepten voor flexibele werkomgevingen bedacht. Daarbij is specifiek gekeken naar drie gebieden: de maakindustrie, de gezondheidszorg en rurale en regionale gebieden. Het project valt onder New Work Environments en werd gefinancierd door de Europese Commissie.

Klik op 'The Future Workspace' voor een pdf-versie van het boek. Meer informatie kan worden ingewonnen bij hans.schaffers@telin.nl.

Thiemo Burger, 27 januari 2006