Pzo

PERSBERICHT

Nieuwe website PZO:
Vraagbaak én actiefront voor zelfstandigen zonder personeel

Den Haag, 27 januari 2006 - De Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) heeft per 24 januari 2006 een nieuwe website. De website van PZO - www.pzo.nl - is niet alleen opnieuw vormgegeven, alle informatie is nu beter gerubriceerd en toegankelijker gemaakt voor de primaire doelgroep: zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers), starters en leden.

Naar schatting 850.000 mensen zijn zzp'er. Zij zijn noch werknemer noch werkgever: zij zijn zelf 'het bedrijf'. Ze vormen de helft van het midden- en kleinbedrijf, brengen dynamiek in het arbeidsbestel en zijn een niet te onderschatten pijler van de Nederlandse economie.

PZO wil dat de positie van zzp'ers wordt erkend en pleit voor gelijke rechten voor alle werkenden. Dit gebeurt via een effectieve lobby bij kamerleden, ambtenaren en autoriteiten. Zo heeft PZO een zeer nadrukkelijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de nieuwe regels voor de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) en wil PZO ook dat alle zelfstandige ondernemers aan de levensloopregeling kunnen deelnemen. Daarnaast ondersteunt PZO zzp'ers in hun ondernemerschap met een aantal diensten waaronder een collectieve zorgverzekering. PZO bestaat sinds 2002 en vertegenwoordigt op dit moment direct en indirect enkele tienduizenden zzp'ers in een groot aantal sectoren.

Een deel van de informatie op de vernieuwde website en uiteraard ook de ledendiensten zijn alleen beschikbaar voor PZO-leden. De site is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het reclamebureau Vaz Dias en Kingsquare Information Services.