Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 27 januari

Alkmaar, 27-01-2006 o 14.40 uur

Hennepkwekerij

Alkmaar, donderdag 26 januari 2006

Op donderdagmiddag werd een onderzoek ingesteld in een pand aan de Edisonweg in Alkmaar in verband met wateroverlast en hennepstank. In het pand bleken attributen te liggen voor een hennepkwekerij. Ook lagen er drie vuilniszakken met hennepbladeren. Het pand werd gebruikt als knipruimte. Achter het gebouw stond een caravan. Hierin bleek een kwekerij aanwezig te zijn voor ongeveer 100 planten. De planten waren echter reeds geoogst. De hennepbladeren en de apparatuur werden in beslag genomen. De huurder van het pand zal worden verhoord.

Inbreker gepakt

Hoorn, vrijdag 27 januari 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.40 uur meldde een getuige dat er werd ingebroken in een winkelpand aan de Kleine Noord in Hoorn. Toen de politie ter plaatse kwam, renden twee mannen juist weg. Een van hen kon worden aangehouden. Het ging hier om een 23-jarige man uit Hoorn. De andere man wist te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de tweede persoon. Bij onderzoek ter plaatse bleek ook bij een bankgebouw een raam ingegooid te zijn. Ook de pinautomaat werd vernield.

Verkeerscontroles

Grootebroek, donderdag 26 januari 2006

Op donderdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Stede Broecweg in Grootebroek. Er werd speciaal gelet op schoolgaande jeugd. Vooral in een landelijk gebied rondom Grootebroek is goede fietsverlichting van groot belang omdat buiten de bebouwde kom op veel plaatsen fietspaden en openbare verlichting ontbreken. In totaal kregen 14 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Alkmaar, donderdag 26 januari 2006

Op donderdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Kanaaldijk in Alkmaar. De controle was met name gericht op schoolgaande jeugd. De controle leverde helemaal geen bekeuringen op omdat iedereen zijn/haar verlichting dik in orde had. En dat is nu juist de bedoeling!

Alkmaar, donderdag 26 januari 2006

Op donderdagavond werd een bromfietsverkeerscontrole gehouden op de Frieseweg in Alkmaar. In totaal werden 21 bestuurders bekeurd voor het rijden op een opgevoerde bromfiets, het produceren van teveel geluid, niet werkende remmen en andere technische gebreken. Aan de controle werd deelgenomen door tien politiemensen.

Alkmaar, donderdag 26 januari 2006

Op donderdagavond werd een snelheidscontrole gehouden met een onopvallende videoauto op de Ommering in Alkmaar. Alleen de grove overtredingen werden bekeurd. Op een 50-km gedeelte reed een bestuurder 90 km per uur en op de 80-km gedeelten werden snelheden tot 131 km per uur gemeten. De bestuurders kregen direct een bekeuring. Een reguliere snelheidscontrole op de Heilooer Tolweg leverde 158 bekeuringen op. Op de 1190 passanten betekende dit een overtredingspercentage van ruim 13 %.

Wonum, vrijdag 27 januari 2006

Op vrijdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Nieuweweg in Wognum. De controle was voornamelijk gericht op schoolgaande jeugd. Door omwonenden wordt regelmatig geklaagd over het feit dat veel fietsers onverlicht rijden. Bij deze controle werden 125 fietsen gecontroleerd. Hiervan bleken er 7 defecte verlichting te hebben. De bestuurders kregen een bekeuring.

Den Burg, vrijdag 27 januari 2006

Op donderdagmorgen werden verlichtingscontroles gehouden op de Haffelderweg en de Emmalaan in Den Burg. Er werd speciaal gelet op schoolgaande jeugd. Vooral in een landelijk gebied is goede fietsverlichting van groot belang omdat buiten de bebouwde kom op veel plaatsen fietspaden en openbare verlichting ontbreken. In totaal kregen 16 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Medemblik/Wervershoof, vrijdag 27 januari 2006

Op vrijdagmorgen werden verkeerscontroles gehouden op de Almereweg in Medemblik en de Simon Koopmanstraat in Wervershoof. In totaal werden 25 bestuurders bekeurd. De controle was voornamelijk gericht op de technische staat van bromfietsen, autos en aanhangwagens. Er werd onder anderen geschreven voor het rijden op een opgevoerde bromfiets, verkeerde belading van aanhangers, defecte verlichting, gladde banden en slecht werkende remmen.

Bromfietscontrole op verzoek bewoners

Den Burg, vrijdag 27 januari 2006

De politie in Den Burg heeft onlangs bewoners uitgenodigd om in een gesprek aan te geven waar de knelpunten in hun dorp volgens hen lagen. Een van de gesignaleerde ergernissen van de overlast van bromfietsers. Tijdens de bewonersavond werd afgesproken dat de politie de overlast aan zou pakken. Dit heeft deze week geresulteerd in het uit het verkeer halen van zeven bromfietsen. Hiervan bleken er zes opgevoerd te zijn. Bovendien maakten ze teveel geluid. Ook werd een niet verzekerde minibromfiets in beslag genomen. De controles zullen regelmatig worden herhaald.

Natte jas: bekeuring

Alkmaar, donderdag 26 januari 2006

Op donderdagmiddag kregen een 45- en een 59-jarige man een bekeuring omdat zij alcohol dronken op de openbare weg. De mannen verklaarden wel blikjes drank bij zich te hebben, maar deze zouden ze thuis opdrinken. De blikjes waren nog afgesloten. De blikjes waren echter verkeerd is de jaszakken weggestopt toen de politie er aan kwam. Steeds groter wordende natte plekken in de jassen gaven voldoende bewijs voor een bekeuring.

Inbraak: gouden armbanden gestolen

Castricum, donderdag 26 januari 2006

Op donderdagmiddag ontdekte de bewoonster van een flatwoning aan de Sans Souci in Castricum dat er bij haar was ingebroken. De vrouw bemerkte namelijk dat er twee gouden armbanden uit een sieradendoosje waren verdwenen. Mogelijk zijn de daders binnengekomen via het balkon. Het flatgebouw staat momenteel in de steigers. De inbraak moet hebben plaatsgevonden na zondag 22 januari om 12.00 uur.

Laptop door raam gestolen

Hoorn, donderdag 26 januari 2006

Op donderdagavond omstreeks 23.55 uur ontdekte de bewoonster van een pand aan de Timpaan in Hoorn dat haar laptop gestolen was. De computer had op een tafel tegen een schuifpui aan gestaan. De inbreker heeft het glas van de schuifpui ingeslagen waarna hij de laptop kon pakken zonder binnen te komen. De diefstal moet na 09.00 uur s ochtends hebben plaatsgevonden.

Diefstal computers

Hoorn, vrijdag 27 januari 2006

In de nacht van donderdag op vrijdag werd computerapparatuur ontvreemd vanuit twee bedrijfspanden in Hoorn. Omstreeks 00.50 uur kwam de melding dat een beeldscherm was ontvreemd vanuit een kantoorpand aan de Nieuwe Steen. De daders hadden een raam kapot gemaakt. Een kwartier later werd een inbraak gemeld op de Electronweg. Hier kwamen de inbrekers ook binnen in het kantoorpand door een raam te vernielen. Hier verdwenen twee systeemkasten.

Aanhouding na mishandeling

Den Helder, donderdag 26 januari 2006

Op donderdagavond omstreeks 23.00 uur vond er een mishandeling plaats op de Bassingracht in Den Helder. Een 30-jarige man was met zijn vriendin juist uit een auto gelaten op de Bassingracht toen een andere automobilist er langs wilde. Hoewel er genoeg ruimte was, wilde die bestuurder dat de auto verplaatst zou worden. Toen dit gedaan werd ging de man met zijn auto de Visstraat in om even later lopend terug te komen. Er ontstond een woordenwisseling die uiteindelijk uitmondde in de mishandeling van het slachtoffer. Deze liep daarbij verwondingen aan zijn gezicht en kleding op. De verdachte, een 35-jarige man uit Den Helder, kon ter plaatse worden aangehouden door de gewaarschuwde politie. De verdachte verklaarde juist dat het slachtoffer was begonnen en dat deze hem had beledigd.

Aanrijding met letsel

T Veld, vrijdag 27 januari 2006
Op vrijdagmorgen omstreeks 08.35 uur raakte een 40-jarige vrouw gewond bij een aanrijding op de kruising Provincialeweg-Rijdersstraat in T Veld. De vrouw reed in een personenauto over de Rijdersstraat en verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto die van rechts over de Provincialeweg aan kwam rijden. Deze auto werd bestuurd door een 22-jarige man uit Den Helder. Bij de botsing die volgde raakte de vrouw gewond aan haar hoofd. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Laatst gewijzigd 27-01-2006 14:43 | © Politie Noord-Holland Noord |