Provincie Groningen

Groningen kandidaat EK voetbal jeugdteams 2007 27 januari 2006

De stad Groningen heeft zich vanmiddag officieel bij de KNVB gepresenteerd als kandidaat speelstad voor het Europees Kampioenschap Voetbal voor jeugdteams dat van 9 juni tot 24 juni 2007 in Nederland plaatsvindt.

De provincie Groningen ondersteunt de Groninger kandidatuur van harte. Bij de officiële presentatie vanmiddag in de Euroborg was naast het college van B&W van Groningen een delegatie van het college van Gedeputeerde Staten aanwezig onder leiding van de Commissaris van de Koningin Hans Alders.

Op dit moment zijn er nog zeven steden die in aanmerking kunnen komen als speelstad voor het Europees Kampioenschap Voetbal voor jeugdteams in 2007. In het Noorden zijn dat Groningen, Heerenveen en Emmen. De KNVB maakt in maart van dit jaar bekend in welke vier steden het Europees Kampioenschap Voetbal voor jeugdteams plaats gaat vinden.

Uitgangspunt van de Groninger kandidaatstelling is dat volgend jaar tijdens het Europees Kampioenschap stad en provincie door middel van een groot aantal bijzondere activiteiten volop betrokken zijn bij het sportevenement. Evenals bij de start van de Giro d'Italia in mei 2002 combineert Groningen ook dit topsportevenement met een veelheid aan breedtesportactiviteiten.

27 januari 2006