Gemeente Wageningen

Vanaf 2007 één woningmarkt in de WERV-gemeenten

De wethouders volkshuisvesting van Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal en de acht directeuren van de woningcorporaties hebben overeenstemming bereikt over de woonruimteverdeling in de WERV-regio.

Daarmee krijgen de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal hetzelfde woonruimteverdeelsysteem. De woningzoekenden krijgen toegang tot een veel groter aanbod van woningen en meer keuzevrijheid. Bij het tot stand komen van het woonruimteverdeelsysteem en de overgangsregeling is advies ingewonnen bij de Woonbond. Die onderschrijft in grote lijnen het voorgestelde model. De projectgroep met vertegenwoordigers van gemeenten en corporaties gaat nu aan de slag om het systeem verder vorm te geven. De colleges van burgemeester en wethouders en de gemeenteraden zullen in het voorjaar van 2006 een besluit nemen over de
WERV-huisvestingsverordening, waarin de regels voor woonruimteverdeling staan.

Overgangsregeling
Naar verwachting worden in 2007 alle sociale huurwoningen in de WERV-regio aangeboden volgens het nieuwe systeem aangeboden. Om de overgang tot hetzelfde woonruimtesysteem voor de woningzoekenden in de vier gemeenten soepel te laten verlopen, komt er een tijdelijke overgangsregeling.

WERV
WERV is het regionaal stedelijk netwerk van de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Op het gebied van volkshuisvesting werken zij nauw samen met de acht in de regio werkzame woningcorporaties. Dit zijn de Woningstichting en de Stichting Sociale Huisvesting Wageningen (SSHW) in Wageningen, Woonstede en Plichtgetrouw, Bennekom, in de gemeente Ede, de Rhenense Woningstichting in Rhenen en Patrimonium Woonstichting, de Stichting Interkerkelijk Bejaardenwerk (SIB) en de Veenendaalse Woningstichting in Veenendaal.