Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 27 januari 2006

Provincie Groningen, 27-01-2006

Harkstede: onderzoek incident discotheek afgerond

De politie heeft het onderzoek naar het incident bij de discotheek van het afgelopen weekend waarbij een 22-jarige bezoeker een enkelbreuk opliep afgerond. De aangehouden 31-jarige portier uit Assen is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Uit het onderzoek is onder meer duidelijk geworden, dat de Hoogezandster samen met een 19-jarige kennis zich agressief hebben gedragen ten opzichte van de twee portiers die daar op de bewuste nacht (zaterdag op zondag) dienst deden. Nadat het tweetal door de portiers naar buiten was gewerkt kwamen ze terug. Het slachtoffer schopte toen vermoedelijk hard tegen de toegangsdeur die afgesloten was. Toen de twee portiers het tweetal weer wilde verwijderen ontstond er enig duw en trekwerk waarbij de Hoogezandster naar de grond wordt gewerkt. Later bleek dat de Hoogezandster een enkelbreuk had.Hoe en wanneer dit letsel precies is ontstaan blijft onduidelijk. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Dit wordt naar de officier van justitie gestuurd die een beslissing zal nemen over het verdere vervolg.

Ulrum: creatief combineren leidt tot aanhouding

Een 42-jarige man uit Dronrijp is dinsdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal van autos. Inmiddels heeft de verdachte twee autodiefstallen bekend. De man ging bij de diefstallen als volgt te werk. Hij ging op zoek naar een auto die te koop stond, van hetzelfde merk en type als zijn eigen auto. Dit omdat zijn eigen auto enige gebreken vertoonde. Vervolgens maakte hij een afspraak voor een proefrit, maar bracht de auto niet terug. De gestolen auto werd gebruikt om onderdelen te leveren voor zijn eigen auto. Geluidsapparatuur werd via internet te koop aangeboden. De man heeft dit vergrijp nogmaals herhaald met een andere auto.

De eerste autodiefstal vond plaats in Ulrum in november 2005. De tweede autodiefstal werd in januari 2006 in Tynaarlo gepleegd. Enkele tijd later werd nabij Tynaarlo een uitgebrande auto gevonden. In eerste instantie werd gedacht dat het om de auto ging die ook in Tynaarlo was gestolen. Later bleek het echter om de gestolen auto uit Ulrum te gaan.

De politie is de verdachte op het spoor gekomen dankzij goede samenwerking tussen de regios Drenthe, Friesland en Groningen. De verdachte bleek rond te rijden in de gestolen auto uit Tynaarlo, met daarop zijn eigen kentekenplaten. De gestolen auto uit Tynaarlo kon terug bezorgd worden bij de rechtmatige eigenaar. De eigenaar van de auto uit Ulrum kon alleen nog enige onderdelen terug krijgen. De verdachte kreeg een dagvaarding.

Groningen: vechtpartij Nieuwstad

De politie ging vrijdagochtend naar de Nieuwstad in Groningen, waar een vechtpartij gaande zou zijn. Ter plaatse zijn een 19- en 39-jarige man, beiden uit Groningen, aangehouden voor aantasting van de openbare orde. Op het moment dat een tweede politieauto ter plaatse ging, was opnieuw een vechtpartij gaande op de kruising
Nieuwstad/Folkingestraat. De politie wilde het dienstvoertuig naast de vechtpartij tot stilstand brengen. Op hetzelfde moment stapte één van de betrokkenen achteruit de rijbaan op en werd geraakt door de politieauto. Daar hij klaagde over pijn aan zijn enkel, is de ambulance ter plaatse gekomen. Deze 19-jarige man (woonplaats niet bekend) is overgebracht naar het ziekenhuis. Het bleek te gaan om een enkelbreuk. Zijn aandeel in de vechtpartij zal nog onderzocht worden.