Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven

Bredewater 8 Postbus 7259 2701 AG Zoetermeer Tel. (079) 352 30 00 Fax (079) 351 54 78 E-mail: colo@colo.nl

27 Jan 2006

Ben Rijgersberg nieuwe directeur Colo

In verband met het vertrek van de huidige directeur R.C. Martinot per 1 april 2006 heeft het bestuur van Colo de heer B. (Ben) Rijgersberg benoemd tot de nieuwe directeur van Colo, de vereniging van kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. Het bestuur is verheugd dat de heer Rijgersberg bereid is gevonden om de functie van directeur van Colo op zich te nemen met ingang van 1 april 2006.

Ben Rijgersberg (1950) is vele jaren werkzaam geweest in de horecabranche. Hij voerde 16 jaar lang de directie over het Horeca Branche Instituut (voorheen SVH) en was tevens 10 jaar directeur van het LOB HTV, een van de kenniscentra.

In het verleden is hij nauw verbonden geweest met Colo als voorzitter van het directeurenoverleg en als voorzitter van één van de bestuurscommissies. Ook heeft hij deel uitgemaakt van de Onderwijsraad en was hij lid van de werkgroep 'Sebastiaan2' die de minister adviseerde over de totstandkoming van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Verder was hij namens Paepon lid van de Stuurgroep Kwalificatiestructuur.

Colo is de vereniging van 18 kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. De kenniscentra stimuleren en organiseren het praktijkleren en hebben sectoraal een betekenisvolle expertise en infrastructuur opgebouwd. Samen onderhouden zij een netwerk van 170.000 leerbedrijven in nagenoeg alle sectoren van de arbeidsmarkt in heel Nederland. Door ondersteuning van leerbedrijven en leermeesters stimuleren kenniscentra bedrijven om hun kwaliteit van opleiden te verbeteren en structureel praktijkleerplaatsen aan te bieden. Het resultaat is dat dagelijks ruim 450.000 mbo-deelnemers en 4500 vmbo-leerlingen via stages en leerwerktrajecten de gelegenheid wordt geboden om competenties te ontwikkelen in de leerbedrijven.

© Colo 2002-2006. Gebruik van gegevens en teksten is met bronvermelding vrijelijk toegestaan. Commercieel gebruik van deze gegevens is niet toegestaan.