Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

GEMEENSCHAPPELIJK PERSBERICHT

Van: Gerard Flinkers
Datum: 27 januari 2006
Betreft: ontwikkelingen voormalig Hotel Kuiperberg, Ootmarsum

GEMEENTE VERLEENT IN PRINCIPE MEDEWERKING AAN DE BOUW VAN 5 LANDHUIZEN OP LOCATIE VOORMALIG HOTEL DE KUIPERBERG IN OOTMARSUM.

De heer G.H. Schulten en mevrouw I.M. Kleinsman wijzigen hun plannen met het voormalig Hotel de Kuiperberg: in plaats van appartementen komen er nu 5 woningen in landhuisstijl. De gemeente verleent in principe medewerking, de planologische procedure om de bouw mogelijk te maken gaat van start.

Toelichting:
Sedert 2001 zijn de heer Schulten en mevrouw Kleinsman doende het leegstaande Hotel de Kuiperberg in Ootmarsum van een goede invulling te voorzien. De laatste jaren is een aantal mogelijkheden de revue gepasseerd, variërend van kliniek voor behandeling van lymfoedeempatiënten, Wotel, restaurant/galeriehotel en (zorg)appartementen. Daarbij is telkens gekeken naar een combinatie van economische en planologische haalbaarheid. Juist die combinatie geeft het huidige plan een grote kans van slagen. Vijf bouwkavels (variërend van 500 tot 2000 m2) op een unieke locatie, aan één van de invalswegen van Ootmarsum.

De locatie is zeer beeldbepalend en vraagt daarom extra aandacht. Burgemeester en wethouders hebben op 21 juni 2005 de ruimtelijke randvoorwaarden vastgesteld, de gemeenteraad vervolgens op 15 december 2005 een zogenaamde beeldkwaliteitsnotitie. Deze voorwaardenstellende stukken hebben betrekking op de bouw van appartementen. In grote lijnen kunnen deze voorwaarden worden overgenomen. Mocht dat nodig blijken, dan zal stedenbouwkundige aanpassing plaatsvinden.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Gemeente:
Hoofd sector Ruimte: Rob Olde Kalter, tel. 0541 - 8541361 Team Communicatie, Gerard Flinkers, telefoonnummer 0541-854 181 of 06-51 720 330

De heer Schulten en mevrouw Kleinsman:
053-4282330


---- --