Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ongekende toeloop Studentenwintersport 2006

Van 27 januari tot en met 5 februari 2006 organiseren negen studentensportraden de Nederlandse Studentenwintersport 2006. Sinds 1 oktober kon men zich daarvoor inschrijven, en dit is massaal gebeurd. In één maand tijd heeft de reis haar maximum aantal deelnemers bereikt! In overleg met de reisorganisatie worden nog wel een aantal mogelijkheden bekeken, maar voorlopig belanden nieuwe inschrijvingen op een wachtlijst.

De Nederlandse Studentenwintersport begon in 2002 met minder dan 100 Eindhovense studenten. In vijf jaar tijd is het evenement uitgegroeid tot de grootste groepsreis van Nederland met studenten uit minstens negen universiteitssteden. Het evenement is echter niet alleen in omvang gegroeid. De Studentenwintersport is meer dan alleen een skireis. Studenten kunnen deelnemen aan tal van activiteiten, van officiële Nederlandse Studenten Kampioenschappen Skiën en Snowboarden tot ludieke wedstrijden zoals 'reetsleeën'.

Ondanks dat de reis al aan haar maximum deelnemers zit, is het nog wel steeds mogelijk je op te geven voor de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Skiën en Snowboarden. De winaars van deze wedstrijden mogen zich een jaar lang de beste Nederlandse studenten op de sneeuw noemen, maar ook voor beginnende skiërs en boarders is het NSK aantrekkelijk om aan deel te nemen.

Voor het tweede jaar zal er, als opwarmertje voor de reis naar Frankrijk, een dag skiën op een indoorbaan georganiseerd worden. Dit jaar zal deze dag op 30 november gehouden worden in de hal in Bottrop, Duitsland. Voor een prijs van 35 euro is alles geregeld, niet alleen vervoer en materiaal maar ook eten en drinken voor de hele avond. Deelnemen aan de indoordag staat los van deelname aan de Wintersport. Inschrijven hiervoor kan via de internetsite van de Studentenwintersport, www.studentenwintersport.nl.

De Studentenwintersport geniet een groeiende bekendheid en populariteit onder studenten in heel Nederland. Het evenement zal dan ook zeker niet zijn laatste editie beleven in 2006. Gezien het deelnemersaantal kunnen we nu al bijna spreken van een geslaagde reis, en in 2007 hopen we een nog betere en grotere Studentenwintersport te kunnen organiseren.

Meer informatie over de indoordag, de reis of over het concept Studentenwintersport is te verkrijgen via de voorzitter van de Stichting Studentenwintersport, Roeland Cuijpers. Hij is te bereiken via roeland@studentenwintersport.nl of op telefoonnummer 06 - 14 69 87 73.


---- --