Erasmus Universiteit Rotterdam

Start Master of Public Information Management

Op 27 januari 2006 gaat het twee jaar durende traineeprogramma Master of Public Information Management van start. De opleiding is speciaal ontwikkeld voor de sociale zekerheidssector. De colleges worden verzorgd door Het Expertise Centrum, de Erasmus Universiteit Rotterdam en door docenten uit de sociale zekerheidssector.

Vijftien talentvolle academici starten in januari met het programma. De opleiding is gericht op het informatiemanagement binnen de publieke sector. Tevens werken de trainees vier dagen in de week aan verschillende projecten op het gebied beleid, uitvoering en ICT bij drie verschillende spelers in de sociale zekerheid.

De opleiding komt voort uit een samenwerkingsverband tussen Het Expertise Centrum (HEC) en Erasmus Academie. HEC is een onafhankelijke stichting met vijftig adviseurs gericht op de publieke sector, gespecialiseerd in vraagstukken van bestuur en ICT. Ook stelt het interim- en projectmanagers ter beschikking en voorziet het in gespecialiseerde trainingen voor geselecteerde cliƫntengroepen. Erasmus Academie verzorgt, in nauwe samenwerking met de faculteiten van de EUR, een breed scala aan gespecialiseerde postacademische opleidingen die zich kenmerken door een duidelijke link naar de praktijk.