Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
November 2006

Open Dag KABK: begin van het 325-jarig jubileum

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag houdt op zaterdag 27 januari 2007 haar jaarlijkse Open Dag. Van 10:00 tot 16:00 uur staan de deuren open voor nieuwsgierig publiek om exposities te bezichtigen, zich te laten informeren door studenten en docenten. Ook start met de Open Dag de viering van het 325-jarig jubileum van de KABK, waarbij gedurende 2007 allerlei activiteiten plaatsvinden.

Op elke afdeling zal het bruisen van de activiteiten die dag. Het specifieke programma van de Open Dag en het jubileum volgt spoedig.

De KABK kent de studierichtingen Beeld en Geluid/ArtScience, Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interactive / Media/ Design, Interieurarchitectuur en Textiel en Mode. Daarnaast biedt de KABK een aantal voortgezette opleidingen aan: Type and Media en ArtScience, de Post Graduate Course Industrial Design. Om je voor te bereiden op de Academie kun je lessen volgen aan de School voor Jong Talent of deelnemen aan een Voortrajecten-programma. Via de Faculteit der Kunsten (Universiteit Leiden) biedt de KABK de volgende masteropleidingen aan: Media Technology en Photograpic Studies. Meer informatie over studeren aan de KABK en de activiteiten tijdens de Open Dag is te vinden op www.kabk.nl .

Bereikbaarheid KABK
De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten is gevestigd aan de Prinsessegracht 4 in de Haagse binnenstad, nabij het station Den Haag Centraal. Vanaf het voorplein van het station ligt het gebouw aan de linkerhand op zichtafstand, het is ook herkenbaar aan de speciale belichte toren voor de Open Dag.

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht