VVD


26-1-2006

Ayaan Hirsi Ali te gast bij CNN tijdens World Economic Forum in Davos

Ayaan Hirsi Ali is tijdens het World Economic Forum in Davos te gast in het discussieprogramma CNN Connects: Europe's Identity Crisis, waarin ook de President van de Europese Commissie, Jose Manuel Barrosso, aanschuift.

Het discussieprogramma `CNN Connects: Europe's Identity Crisis' concentreert zich op de vraag hoe het komt dat, ondanks de behoefte in Europa aan arbeidsmigranten, er juist een botsing tussen de culturen ontstaat: waarom leven de Europeanen in onenigheid met de mensen die zij juist nodig hebben voor het draaiende houden van de economie en de toekomstige welvaart? Wat is de prijs die moet worden betaald voor de botsing tussen culturen en waar liggen de oplossingen?. Het programma bevat ook veel reacties van immigranten.

Naast het discussieprogramma zendt CNN ook de documentaire `Europe's Identity Crisis' uit. Deze documentaire van Karl Penhaul beziet de wereld door de ogen van een immigrant. Centraal staan de reacties in verschillende landen op de toenemende stroom van migranten. Met betrekking tot Nederland zal worden ingegaan op het post Fortuyn en post Van Gogh tijdperk.

De programma's worden uit gezonden op de volgende tijdstippen:

Zaterdag 28 januari om 08.00 uur en om 23.00 uur: Documentaire 'Europe's Identity Crisis'
Zaterdag 28 januari om 09.00 uur en om 00.00 uur: CNN Connects: 'Europe's Identity Crisis'

Zondag 29 januari om 11.00 uur en om 21.00 uur: Documentaire 'Europe's Identity Crisis'
Zondag 29 januari om 12.00 uur 22.00 uur: CNN Connects: 'Europe's Identity Crisis'