Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
===========

Eerste CGN slagwerk festival in Emmeloord

ROTTERDAM - Voor het eerst in haar geschiedenis houdt Color Guard Nederland een slagwerkfestival en wel in Emmeloord. De dans- en slagwerkorganisatie kende tot nu toe alleen combiwedstrijden en doet in 2006 een proef met een aparte wedstrijd alleen voor slagwerkgroepen. Deze wordt op 28 januari gehouden in de Bosbadhal in Emmeloord.

Nog nooit deden zoveel dans- en slagwerkgroepen mee als in dit seizoen. Met meer dan 50 units (deelnemende groepen) totaal wordt het record van vorig jaar van geëvenaard en iets uitgebouwd. Color Guard en Indoor Percussion zijn dan ook immens populair de laatste jaren. In Emmeloord doen 6 groepen aan deze 'pilot' mee. Op 25 maart wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden in Eindhoven. Dit is de eerste krachtmeting voor de slagwerk roepen.

De shows die de groepen brengen zijn kleine stukjes theater op een gymzaalvloer. De groepen kleden die vloer aan met eigen zeilvloeren en decorstukken. De Indoor Percussion groepen gebruiken eigen muziek variërend van de 5e van Beethoven tot Heavy Metal. De shows duren tussen de 6 en 7 minuten. Hierdoor is een avond top entertainment gewaarborgd.

De wedstrijd start om 19.00 uur. Om ongeveer 20.30 worden de punten bekend gemaakt.

De voorronden worden dit jaar gehouden in Hilversum, Aalsmeer, Emmeloord Vlaardingen, Goes, en Drachten voordat op 25 maart het NK in Eindhoven plaatsvindt.

Kaarten voor het evenement zijn aan de kassa verkrijgbaar voor 7,50 euro. Informatie over de wedstrijden treft u op www.colorguard.org.


---

(einde persbericht)

Mocht u vragen hebben over dit persbericht of in contact komen met een groep die actief is in uw dekkingsgebied (zie bijlage). Bel dan met Peter Jan de Werk op 0871-900130 / 06-51067218.

Professionele persfoto's zijn beschikbaar.

Mocht u aanwezig willen zijn tijdens het evenement of op de zondag na het evenement een persbericht over de uitkomsten willen ontvangen ? Vraag dit dan aan per e-mail.

Alle informatie, foto's, informatie over accreditatie, etc. treft u in ons online perscentrum: http://pers.colorguardnederland.org

DEELNEMERS EMMELOORD

Marching Open Class (topklasse met choreografie)

Premier - Krommenie
Rhythm Stars - Sneek
Vintage - Bristol, Engeland

Concert Open Class (topklasse zonder choreografie)

Beatrix' - Hilversum
CMH - Hattem

Exhibition (buiten mededingen)

Boom Boom Boys - Oldekerk