Ingezonden persbericht


Jan Lammers met all star team in 24 uur van Daytona

Het vierendertigste race seizoen van autocoureur Jan Lammers gaat op 28 januari van start in Amerika. Tijdens de vierenveertigste editie van de fameuze 24 uur van Daytona maakt de Nederlander deel uit van een waar 'all star' team. Lammers, al twee keer winnaar van de Rolex 24 at Daytona, rijdt samen met Nascar legende Rusty Wallace en Danica Patrick, de sensationeel snelle dame die vorig jaar vanaf pole position mocht vertrekken in de Indianapolis 500. Vierde man is de Schot Allan McNish, net als Lammers ex-F1 coureur en winnaar van de 24 uur van Le Mans. Samen besturen zij de Howard-Boss Motorsports Pontiac Crawford.

Met deze auto ging Lammers vorig jaar op Daytona vrijwel de hele race aan de leiding, voordat een kapotte versnellingsbak hem in de laatste uren terugwierp naar de derde plaats. Later in het seizoen zegevierde hij met de Crawford wel op Mont Tremblant in Canada. "Max (Crawford) is een mooi mens en hij heeft een uitstekend team", aldus Lammers. "Sinds een paar jaar race ik regelmatig voor hem in het Amerikaanse sportwagen kampioenschap. Toen hij me eerder deze week belde om samen met Danica, Rusty en Allan te rijden hoefde ik dan ook geen seconde na te denken. Alles klopt: het is een prachtige race, ik heb leuke teamgenoten en we rijden voor een top team."

In totaal gaan er komende zaterdag op Daytona maar liefst vijfenzeventig auto's van start, veelal bestuurd door bekende namen uit de Amerikaanse autosport en de internationale sportscar racerij. Behalve Lammers, Patrick, Wallace en McNish, maken ondermeer ook Christian Fittipaldi, Eddie Cheever, Patrick Carpentier, Jan Magnussen, Tony Stewart, Scott Dixon, Dan Wheldon, Paul Tracy, Dario Franchitti, Adrian Fernandez, Buddy Rice, Bryan Herta, Jimmy Vasser en Justin Wilson hun opwachting.

"Het kaliber van het startveld is op Daytona van zeer hoog niveau. De race is hier traditioneel een slijtageslag, dus voorspellingen doen heeft geen zin", aldus Lammers, wiens Racing for Holland team komend weekeinde racet in de A1 Grand Prix van Zuid-Afrika, terwijl in de werkplaats in Nederland de voorbereiding op de 24 uur van Le Mans in volle gang is. In Amerika worden donderdag a.s. de eerste trainingen en de kwalificatie voor de 24 uur van Daytona verreden. De race gaat zaterdag om 12.00 uur lokale tijd van start.

Meer informatie over de 24 uur van Daytona op www.grand-am.com en www.daytonaintlspeedway.com.

Voor vragen kunt een e-mail sturen naar info@janlammers.com

Copyright 1999-2004 Pepper.nl