Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING

Politieke jongeren starten gezamenlijk democratiseringswerk met IMD

Nederlandse politieke jongeren gaan zich steeds meer bezighouden met politieke jongerenparticipatie in minder ontwikkelde democratieën. Op zaterdagmiddag 28 januari organiseren 7 politieke jongerenorganisaties (PJO's) een seminar over politieke jongerenparticipatie in ontwikkelingslanden. De politieke jongeren geven hiermee de aftrap voor een constructieve samenwerking van politieke jongeren met het Nederlandse Instituut voor Meerpartijen Democratie (IMD), een samenwerkingsverband van 7 politieke partijen.

Op het seminar zullen internationale jongerenprojecten en uitwisseling van ervaringen hierover centraal staan. Onder meer zal in worden gegaan op de bijdrage die Nederlandse jongeren kunnen leveren aan de ontwikkeling van partnerorganisaties in ontwikkelingslanden. Prominente sprekers als prof. Ruud Koole en Tweede Kamerlid Theo Brinkel zullen met elkaar in discussie gaan over dit thema.

In de komende jaren zullen jongeren een steeds grotere rol kunnen gaan krijgen in het werk van het IMD. Zo zullen zij zelf internationale seminars en uitwisselingen opzetten, en projecten ontwikkelen met partnerorganisaties in ontwikkelingslanden.

Locatie: Grand Café Engels, Stationsplein 45, Rotterdam Datum: 28 januari 2006
Tijd: 13.00-17.30


---