Platina voor Nederlands Castalbum Mamma Mia!

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 28 januari 2006

PLATINA VOOR NEDERLANDS CASTALBUM MAMMA MIA!
Björn Ulvaeus neemt platina album in ontvangst

Het Nederlands castalbum van de musical Mamma Mia! is meer dan 80.000 keer verkocht. Björn Ulvaeus nam deze week in zijn woonplaats Stockholm een platina album in ontvangst. Het was de zevende keer dat Björn Ulvaeus platina kreeg voor de musical Mamma Mia!. Het Nederlands castalbum van Mamma Mia! bevat de grootste hits van ABBA in een vertaling van Coot van Doesburgh, waaronder nummers als 'Dank Je Voor De Liedjes' (Thank You For The Music) en uiteraard 'Mamma Mia'. De uitzonderlijke award komt als mooi afscheidscadeau voor de cast van Mamma Mia! die op 12 februari de allerlaatste Mamma Mia! speelt.

Het Nederlandse castalbum van Mamma Mia! kwam een week na de release binnen op nr. 1 in de Album Top 100, waarna het album maar liefst drie weken in de toptien vertoefde. In oktober 2004 werd het album goud (40.000 stuks). Het Nederlandse succes staat echter niet op zichzelf. Het castalbum van Mamma Mia! is over de hele wereld een enorm succes. In Duitsland, Zweden, Nieuw Zeeland en Korea werd het album ook goud, in het Verenigd Koninkrijk dubbel goud, in Amerika en Australië platina en in Canada zelfs dubbel platina.

De allerlaatste voorstelling van de musical Mamma Mia! wordt gespeeld op 12 februari 2006. Inmiddels hebben ruim 1.2 miljoen Nederlanders de musical bezocht. De productie verhuist naar de Stadsschouwburg in Antwerpen waar het met een grotendeels Belgische cast op 12 maart in première gaat.

Er is een foto beschikbaar van Björn Ulvaeus met het Nederlandse platina album. Deze is op te vragen via Stage Entertainment en bij ANP foto.

Voor informatie over de voorstelling Mamma Mia!
JOOP VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES B.V.
Public Relations & Voorlichting, Femke de Veer, (020) 3052 460 - 06-24546818 E-mail femke.de.veer@stage-entertainment.nl
www.musicals.nl

Voor informatie over de CD van Mamma Mia!:
Universal Music B.V., Ria Makker, (035)-6261506
E-mail ria.makker@umusic.com
www.universalmusic.ml