Persberichten zaterdag 28 januari

's-Hertogenbosch, 28-01-2006

Dealer aangehouden

s-Hertogenbosch Vrijdagavond zagen politiemensen, dat er werd gedeald op de Boschmeersingel in s-Hertogenbosch. Naar aanleiding hiervan werden twee mannen 30 en 32 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden. De oudste van de twee bleek in het bezit van 11 zakjes met vermoedelijk cocaïne en een flink geldbedrag. De andere had een doosje hennep bij zich. De oudste van de twee is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. Tegen de andere is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

Vrouw aangehouden voor flessentrekkerij

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is een 26-jarige vrouw uit het Belgische Bree aangehouden. Op het Stationsplein in s-Hertogenbosch had ze zitten eten en drinken. Toen ze moest betalen kon ze dat niet en hing daarbij een verzonnen verhaal op. Daar de vrouw dergelijke feiten in ander plaatsen ook al had gepleegd, werd ze aangehouden voor flessentrekkerij. Ze is voor verder onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is een 15-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de Echternachstraat in s-Hertogenbosch enkele meisjes met een steekvoorwerp te hebben bedreigd. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Aanrijding en te veel gedronken

s-Hertogenbosch Vrijdagavond, rond 22.45 uur, werd een aanrijding gemeld op de Adelheidstraat in s-Hertogenbosch. Een auto bestuurd door een 42-jarige man uit s-Hertogenbosch bleek tegen drie geparkeerde autos te zijn gereden. De 42-jarige man bleek te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor werd hij bekeurd naast die bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.

Fietsendief aangehouden

Drunen In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 04.30 uur, zagen politiemensen op de Joost van den Vondellaan in Drunen een man wegfietsen, Opvallend was, dat de man ook nog een fiets over zijn schouder had. Bij controle bleek, dat de man een 18-jarige Waalwijker, de fiets die hij op zijn schouder had, even eerder had gestolen. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij zaterdagochtend heengezonden.

Man aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch Zaterdagmorgen is een 38-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij was eerder deze ochtend een woning in s-Hertogenbosch binnengedrongen, waarbij hij de bewoner had mishandeld. Hierna ontstond een worsteling. Zowel de 44-jsrige bewoners als de man die binnendrong raakten gewond. Beiden moesten in het ziekenhuis worden behandeld aan hun verwondingen. De 38-jarige Bosschenaar is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Man met verboden wapen

Boxtel Vrijdagavond werd op de Koppel in Boxtel een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de 36-jarige bestuurder uit Boxtel een mes bij zich had, dat op grond van de Wet Wapens en Munitie is verboden. Het mes is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersbord in brand

Berlicum In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee jongeren 20 en 25 jaar uit Berlicum aangehouden. Ze werden heterdaad betrapt toen ze een verkeersbord op de Runweg in Berlicum in brandstaken. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze heengezonden.

Rijden onder invloed

Boxtel In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Vic. van Alphenlaan in Boxtel een 20-jarige beginnende bestuurder uit Best bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal hij moeten deelnemen aan de EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) Dit is een cursus van meerdere dagdelen die door de overtreder zelf moet worden betaald. De kosten hiervan zijn ruim 771,-.
Vanaf 1 januari 2006 gelden er strengere regels voor alcohol in het verkeer. De nieuwe alcohollimiet van 0.2 is van toepassing voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar en voor iedereen die vanaf 30 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De limiet blijft de eerste vijf jaar nadat het rijbewijs is behaald van kracht. Naast de veroordeling door de rechter voor deze strafbare feiten, krijgt de betrokken overtreder ook strafpunten op zijn rijbewijs.

Te veel gedronken

Vught In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Vijverbosweg in Vught en 45-jarige man uit Waalwijk bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal hij moeten deelnemen aan de EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) Dit is een cursus van meerdere dagdelen die door de overtreder zelf moet worden betaald. De kosten hiervan zijn ruim 771,-.

Aanrijding en te veel gedronken
Uden Vrijdagavond werd aan aanrijding gemeld op de van Duerenlaan in Uden. Een auto bestuurd door een 69-jarige man uit Uden in aanrijding gekomen met de auto bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Uden. Niemand raakte gewond. Wel bleek, dat de man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor werd hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal hij moeten deelnemen aan de EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) Dit is een cursus van meerdere dagdelen die door de overtreder zelf moet worden betaald. De kosten hiervan zijn ruim 771,-.

Man aangehouden voor bedreiging

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 24-jarige man uit Oss aangehouden. Op de eikenboomgaard in Oss bedreigde hij een portier omdat hij niet werd toegelaten tot een horecagelegenheid daar. De man was onder invloed en was eerder bij een opstootje betrokken. De man bleef echter overlast veroorzaken in de omgeving van de horecagelegenheid. Passerende politiemensen vorderden van hem zich te verwijderen. Hieraan voldeed hij niet wel bedreigde hij opnieuw de portier van de gelegenheid. Hierop is de man aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Te veel gedronken

Macharen In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Osseweg in Macharen een 26-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Hiervoor werd hij dan ook bekeurd. Naast de bekeuring kreeg de man een rijverbod en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal hij moeten deelnemen aan de EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) Dit is een cursus van meerdere dagdelen die door de overtreder zelf moet worden betaald. De kosten hiervan zijn ruim 771,-.

Rijden onder invloed
Westerbeek Vrijdagavond werd op de Loonseweg in Westerbeek een 51-jarige man uit Oploo bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. De man blies bijna vier het maximaal toegestane. (Voor beginnende bestuurders is het maximaal 0,2 en voor anderen 0,5 ). Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 11 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal hij moeten deelnemen aan de EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) Dit is een cursus van meerdere dagdelen die door de overtreder zelf moet worden betaald. De kosten hiervan zijn ruim 771,-.