Ingezonden persbericht


Beste startposititie seizoen voor A1 Team Nederland

Durban, 28 januari 2006

A1 Team Nederland start de Sprint race van de A1 Grand Prix of Nations Durban vanaf een vierde startpositie. Daarmee boekt het team het beste resultaat in de kwalificatie van het seizoen. Jos Verstappen zette totaaltijd van 2'38.452 (1'19.254 & 1.19.198).

Het weer in Durban was vandaag compleet omgeslagen ten opzichte van de afgelopen twee dagen. Warme temperaturen, een stralende zon en blauwe lucht zorgden voor aangename omstandigheden en een droge baan.

A1 Team Nederland begon de zaterdag goed met een tweede tijd tijdens de derde en laatste vrije training, de eerste die na de hevige regen van de laatste dagen, onder droge omstandigheden verreden werd.

Tijdens de kwalificatie ging Verstappen, net als vele andere rijders, meteen aan het begin van iedere van de vier sessies van 15 minuten naar buiten. Dit om zoveel mogelijk het gevaar te vermijden een vliegende ronde af te moeten breken vanwege een rode vlag.

Tot en met de derde sessie waren er geen rode vlag situaties. Alleen A1 Team Libanon kwam in aanraking met de muur, maar de sessie hoefde niet gestopt te worden. Alleen in de laatste sessie was er na spins van A1 Team USA en Oostenrijk twee keer een code rood, vrijwel direct na elkaar.

A1 Team Nederland coureur Jos Verstappen was blij met de vierde startpositie voor de Sprint race morgen.

Jos Verstappen; "Het is het beste resultaat van dit seizoen, natuurlijk ben ik daar blij mee. Het ging best goed en de auto voelde vandaag gewoon goed aan, verder valt er niet zo heel veel te zeggen daarover. Tot en met de laatste run was het best spannend. Iedere keer zijn we vroeg naar buiten gegaan, je weet maar nooit met de rode vlaggen. Als die rode vlag valt, dan ben je de hele sessie kwijt".

Frankrijk start de Sprintrace, die om 13.30 met een rollende start begint, vanaf pole position. De rollende start zal een spectaculair beeld en geluid opleveren met 23 auto's de tegelijkertijd volgas op de eerste haarspeldbocht afdenderen, terwijl het geluid van deV8's op volle toeren terugkaatst van de gebouwen langs het circuit.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com