Ingezonden persbericht


Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem
Afdeling Nederland

----------
PERSBERICHT

----------

Tournee Messiaans aanbiddings leider Jonathan Settel

De bekende Messiaanse artiest en aanbiddingsleider Jonathan Settel komt weer naar Nederland en België. Van 28 januari tot en met 12 februari 2006 zal hij concerten geven op diverse plaatsen. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICEJ) in samenwerking met lokale kerken, gemeenten en organisaties.

Met zijn opvallende snor en donkere volle stem heeft Jonathan reeds vele harten veroverd, en zal dat zeker ook doen tijdens zijn komende tournee. Zijn concert in Mini Israel was een van de hoogtepunten van het afgelopen loofhuttenfeest van de ICEJ.

Jonathan is reeds vele jaren actief als Messiaans aanbiddingsleider in Kerken en Conferenties zoals de jaarlijkse internationale messiaanse conferentie 'Shofar HaMashiach' op de Bron, Dalfsen. Hij heeft een groot aantal albums gemaakt in diverse talen, waaronder Hebreeuws, Engels, Spaans en Duits.

De reizen van Jonathan hebben hem naar vele landen en gebracht waar hij in aanraking kwam met vele christelijke en messiaanse gemeeschappen. Het is zijn wens dat het Lichaam van de Messias zich verenigd en op deze wijze het anti-semitisme in de kerk aan het licht brengt.

Tijdens de bijeenkomsten zal Jacob Keegstra, voorzitter van de Nederlandse afdeling van de ICEJ, een korte lezing geven over het onderwerp "Verheug u, tesamen met zijn volk Israël" naar aanleiding van Romeinen 15. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden.

Biografie Jonathan Settel

Jonathan Settel tijdens het loofhuttenfeest 2004

Jonathan Settel is getrouwd met Sharon Settel en vader van zes kinderen. Hij is geboren in Duitsland en groeide op in een traditioneel joods gezin in Washington DC.

Na een muziek studie aan de Inter American University van San German, Puerto Rico was hij twintig jaar zanger in nachtclubs, hotels en cruise schepen in de Verenigde Staten.

In februari 1984, toen hij werkte voor Walt Disney World, had hij een 'ontmoeting met de Eeuwige', en werd hij een volgeling van Yeshua (Jezus). Hij maakte zes jaren deel uit van een kleine gemeente in Florida en was één van de aanbiddingsleiders tijdens hun diensten aan het begin van de Shabbat.

In 1990 gaf Jonathan gehoor aan de roepstem van God om 'Aliyah' te maken naar zijn thuisland Israël, en verhuisde met zijn gezin naar Jeruzalem waar zijn liefde voor de joodse cultuur groeide en hij zich hier helemaal mee identificeerde.

Hij werd gegrepen door de Bijbelse profetie dat 'het Woord zal uitgaan vanuit Zion'. Na een enorme groei in zijn bediening keerde hij samen met zijn gezin in juni 1996 terug naar de Verenigde Staten om daar aan een volgende fase van Gods plan met hem te beginnen.

Op dit moment woont Jonathan samen met zijn vrouw Sharon, hun twee dochters Ariella en Aviva en hun zoon Amiel in Fort Lauderdale, Florida. Ze zijn verbonden aan de gemeente Temple Aron HaKodesh waar Jonathan geregeld dient voor zover zijn reisschema dit toelaat.

De reizen van Jonathan hebben hem naar vele landen en gebracht waar hij in aanraking kwam met vele christelijke en messiaanse gemeeschappen. Het is zijn wens dat het Lichaam van de Messias zich verenigd en op deze wijze het anti-semitisme in de kerk aan het licht brengt.

Jonathan Settel heeft een groot aantal albums gemaakt in diverse talen. Een aantal van deze albums is te koop via Israel-Music.com. Op deze site kan men van elk album een kort stukje muziek van elk nummer beluisteren.

Zijn persoonlijke website is te vinden op www.settel.org.

Data en locaties

Amersfoort, 28 januari, 10.00 uur: Shoresh bijeenkomst, Gebouw Evangelische Hogeschool, Drentseweg 1

Leeuwarden, 29 januari, 9.30 uur: Dienst Salvatorkerk, Archipelweg 133, Leeuwarden.

Leeuwarden, 29 januari, 19.30 uur: Praisedienst in de Salvatorkerk, Archipelweg 133, Leeuwarden.

Genk (België), 31 januari: Evangelische Gemeente Paulus, Evence Coppeelaan 31, 3600 Genk

Brussel (België), 1 februari: Beth Yeshua, Rue Jef Devos 26, 1190 Brussel

Antwerpen (België), 2 februari: Evangelie Kerk Philadelfia, St. Bernardsesteenweg 503, Hoboken, Antwerpen

Schiphol-Rijk, 3 februari, 18.30 uur: Shoresh avond (Sabbath-viering), Levend Evangelie Gemeente (LEG), Boeing Avenue 121, Schiphol-Rijk.

Amsterdam-Zuid, 4 februari, 11.30 uur: Dienst in Beth Yeshua, Veluwelaan 20, Amsterdam-Zuid.

Amsterdam-Zuid, 4 februari, 18.00 uur: Concert in Beth Yeshua, Veluwelaan 20, Amsterdam-Zuid.

Utrecht, 5 februari, 10.00 uur: Dienst gemeente 'God is liefde', Gebouw de Ontmoeting, Daelwijcklaan 3, Utrecht.

Utrecht, 5 februari, 14.00 uur: Praisedienst gemeente 'God is liefde', Gebouw de Ontmoeting, Daelwijcklaan 3, Utrecht.

Den Haag, 9 februari, 20.00 uur: Avond van Pillar of Fire, Vredeskerk, Maartensdijklaan, Den Haag.

Veenendaal, 11 februari, 10.00 uur: Keilah OWtG, Oranjeschool, D. Tenierslaan 14, Veenendaal

Hooghalen (Drente), 11 februari, 20.00 uur: Avond van Petach Tikva, Oosthalen 8, Hooghalen, Drenthe.

Heerde, 12 februari, 10.00 uur: Evangelische Gemeente Hebron, Dorpshuis Heerde.

Zwolle, 12 februari, 19.30 uur: Praisedienst Vrije Evangelisatie Zwolle, WRZV-hal, Buitengasthuisstraat, Zwolle.

----------
Enige achtergrond informatie over de ICAJ

Al meer dan twintig jaar heeft de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICAJ) miljoenen christenen uit de hele wereld vertegenwoordigd die gemeen hebben dat zij Israël en het Joodse volk liefhebben en ondersteunen. De ICAJ heeft 60 fulltime medewerkers op haar hoofdkantoor in Jeruzalem en heeft afdelingen in meer dan zeventig landen. Uitgebreide informatie kunt u vinden op onze internetsite: www.icaj.nl