Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 28-01-2006

Politie controleert
COEVORDEN Tijdens een verkeerscontrole vrijdagavond in de gemeente Coevorden is door de politie onder andere gecontroleerd in Dalen op de Bente, in Aalden en in Coevorden op de Krimweg. Bij de controle op de N34 is bij een 54-jarige bestuurder uit Coevorden geconstateerd dat hij met te veel drank op achter het stuur zat. De ademanalyse gaf een uitslag van 355µg/l (0.8 promille). De man kreeg een rijverbod, een proces-verbaal wordt opgemaakt. In totaal werden 340 blaastest afgenomen. Elf keer werd de gordel niet gedragen door de bestuurder. Verschillende bestuurders werden bekeurd, onder andere voor het niet handsfree bellen, snelheid en het niet in orde hebben van de papieren.

HOLLANDSCHEVELD - Op het Jan Wintersdijkje werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige bestuurder uit Hollandscheveld bekeurd. 115 µg/l (ongeveer 0.3 promille).

Vanaf 1 januari 2006 gelden er strengere regels voor alcohol in het verkeer. De nieuwe alcohollimiet van 0,2 is er voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. En voor iedereen die zn rijbewijs heeft vanaf 30 maart 2002 of het nog gaat halen. De 0,2 limiet geldt de eerste vijf jaar nadat je je rijbewijs hebt ontvangen. Kort gezegd komt de nieuwe regel op het volgende neer: Méér dan 0,2 alcohol? Niet meer rijden!
Meer weten over deze maatregel? Kijk op www.verkeershandhaving > dossier 0,2 promille (beginnende bestuurder)

ERICA Op de Peelstraat kreeg een 37-jarige inwoner van Nieuw Schoonebeek vrijdagnacht een bekeuring van de politie de man had twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken (160 µgl/ 0,4 promille). De man kreeg ook een rijverbod van 2 uur.(06-108704/775/780)

Onverzekerd rijden
EMMEN Op de Dorpsstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Klazienaveen aangehouden die een auto bestuurde zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man krijgt een proces-verbaal (06-108791)

Goed verlicht?

HOOGEVEEN Is je fiets goed verlicht dan ben ook goed te zien. Voor de verkeersveiligheid is het belangrijk dat de fietsverlichting in orde is, daarom heeft de politie vrijdagmorgen een controle gehouden. Op de Mr. Cramerweg kregen zeven fietsers een bekeuring, de verlichting van hun fiets was niet in orde. (06-108588)

Gordels vast en zeker
WESTERBORK De politie heeft vrijdagmiddag een controle gehouden in de omgeving van de Groeneweg. Gekeken werd of kinderen die van school opgehaald werden met de auto door hun ouders op de juiste manier in de gordels vervoerd werden. Drie ouders werden bekeurd, zij hadden hun zaken niet goed voorelkaar. (06-108593)

Eenzijdig ongeval
GASSELTE - Een 25-jarige man uit Emmen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag lopend aangetroffen langs de N34 door een voorbijganger. De man had zijn auto geparkeerd en ging in de berm liggen slapen. De passant heeft hierop de politie gewaarschuwd. De man is per ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. Mogelijk was de man onder invloed van drugs, bij de man is een bloedproef afgenomen. (06-108795)

BOVENSMILDE Rond kwart over acht vrijdagavond kreeg de politie melding van een ongeval op de kruising Hoofdweg en Witterhaar. Een auto was tegen een muurtje aangereden. De 26-jarige bestuurder uit Smilde reed van zijn woonplaats richting Bovensmilde en had op de kruising zijn auto niet onder controle. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. De politie stelt een onderzoek in (06-108733)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.