PERSBERICHT - 2006-01-28

Prima condities in alle Noorse skigebieden

Er heersen prima sneeuwcondities in alle Noorse skigebieden. Na een aantal betrekkelijk milde weken is het stevig winter geworden en zijn er grote hoeveelheden verse sneeuw gevallen tot 70 centimeter in de belangrijkste skicentra. Het skiseizoen duurt in Noorwegen zoals bekend nog tot in april.

Er is voor de liefhebbers nog voldoende capaciteit beschikbaar. Verscheidene reisorganisaties, waaronder Oad Reizen en Buro Scandinavia, bieden voordelige winterreizen aan. Zelf boeken is ook een optie. Reserveer bij KLM of SAS online de vlucht naar Oslo, boek de accommodatie, stap op de luchthaven op de snelle bus Trysilekspressen of de transferbus naar Hemsedal en binnen een paar uur sta je in de Noorse sneeuw.
Meer informatie: www.hemsedal.com en www.trysil.com.

Noorwegens grootste skigebied in Boarding Now
Nieuwsgierig naar het veelgeprezen Noorse skigebied van Trysil of naar de toeristische hoogtepunten van winters Oslo? Kijk dan naar het reisprogramma Boarding Now op RTL. De presentatoren Tim Immers en Jet Sol laten beide plaatsen zondag 29 januari a.s. zien op RTL 5 om 19.50 uur. De herhaling is te zien op RTL 4 op zaterdag 5 februari a.s. om 08.50 uur. Tim en Jet worden vergezeld door Nederlandse toeristen die een bijzondere band hebben met het vakantieland Noorwegen. Het levert veel nuttige tips op over eten & drinken, overnachten, uitgaan, activiteiten en cultuur. Meer informatie: www.boardingnow.nl.

Alta Igloo Hotel weer open
Het Igloo Hotel in het Noorse Alta (in de provincie Finnmark, boven de Poolcirkel) is vorige week weer open gegaan. Het is het zesde achtereenvolgende jaar dat dit helemaal uit sneeuw en ijs opgetrokken hotel zijn deuren opent. In het Igloo Hotel, in zijn soort het noordelijkste ter wereld, is de gemiddelde temperatuur vijf graden Celsius onder nul.

Koud, maar toch comfortabel, want de rendiervellen en de speciale thermo-slaapzakken houden de gasten altijd lekker warm. Wel wordt aangeraden in bed een muts op te zetten (en te houden!). Het bijzondere hotel heeft dertig kamers, een suite en een speciale ijsbar. Het is open tot eind april. Meer informatie: www.alta-friluftspark.no.