PERSBERICHT Den Haag, 25 januari 2006

BRIDGET MAASLAND LANCEERT DUTCHYPUPPY FOUNDATION OP MODEFABRIEK

Op zondag 29 januari is de officiële start van de Dutchypuppy Foundation. Op de Modefabriek in Amster- dam geeft presentatice en beschermvrouwe Bridget Maasland het startsein van de nieuwe stichting die zich inzet voor honden over de hele wereld. Dit in aanwezigheid van diverse BN-ers waaronder Jim, El- lemiek Vermolen, Renate Verbaan en vele anderen.

Op de Modefabriek worden de eerste ontwerpen van de t-shirts getoond die door DJ Ruud de Wild zijn gemaakt. Ieder modeseizoen zal er een andere artiest/kunstenaar ontwerpen maken. Henk Schiffmacher deed de aftrap en zijn ontwerpen zijn al te zien geweest in het programma Katja vs. Bridget. Door het kopen van een shirt steun je de Dutchypuppy Foundation zodat zij geld kunnen geven aan die instellingen die het geld hard kunnen gebruiken. Niet alleen kan je een shirt kopen, maar je kan ook donateur worden door geld te storten op giro 5012 in Den Haag. Duchypuppy richt zich op (zwerf)honden in binnen- en buitenland en vraagt aandacht voor de mishandeling en brute wijze waarop er helaas vaak met honden wordt omgegaan.

ACHTERGRONDINFORMATIE Op 9 november 2005 is de stichting Dutchypuppy Foundation opge- richt met Bridget als beschermvrouwe en haar hond Tibbs als ambas- satrice. Bridget: `Ik wilde meer doen dan alleen het geven van geld. Toen ik een paar maanden geleden in Roemenië was heb ik zoveel gruwelijkheden gezien waar ik mijn ogen niet voor kan sluiten. Vandaar dat ik het initiatief heb genomen voor het oprichten van deze stichting, want ik moet iets doen!'. De missie van Dutchypuppy is het ondersteunen van goede doelen die zich inzetten voor honden over de gehele wereld. Dit gebeurt door het geven van geld/medicijnen aan organisaties die zelf nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Ook draagt Dutchypuppy bij aan andere (particuliere) initiatieven.

Bij Dutchypuppy gaat het niet alleen om donaties. Dutchypuppy wil mensen ook bewust maken van de slechte condities waarin veel honden verkeren. Helaas worden en veel dieren slecht behandeld en vaak op brute wijze mishandeld. Van jongs af aan is Bridget opgegroeid met honden en de liefde voor dieren was er al snel. Een paar jaar gele- den besloot ze zelf een hond in huis te nemen. Bridget nam bewust een hond uit een opvang. Haar hond Tibbs komt uit een assiel in Roemenië.

Toen Bridget met eigen ogen zag hoe erbarmelijk de omstandigheden waren in sommige opvanghuizen aldaar was het duidelijk: er moest iets gebeuren. Dat wilde ze niet alleen doen door het storten van geld, maar door zelf een organisatie op te zetten om ervoor te zorgen dat er verbetering in de leefsituaties komt. HOE KAN JE DUTCHYPUPPY STEUNEN? Door het kopen van een shirt steun je Dutchypuppy. De netto opbrengst wordt volledig gebruikt om projecten (nationaal- en internationaal) te steunen. Naast het kopen van shirts kun je ook donateur worden en eenmalig of periodiek een bedrag overmaken op giro 5012 in Den Haag.
---