Ingezonden persbericht

Steun Israël; boycot Hamas!

Bij de Palestijnse verkiezingen van afgelopen woensdag is terreurorganisatie Hamas de grootste partij geworden. Nu spreken politici de wens uit dat Hamas zich ontwapent en op vrede aanstuurt. Deze naïeve dwaallichten willen niet inzien dat deze appeasement-politiek niet werkt wanneer je met fanatiekelingen van doen hebt. De wereld met de Britse oud-premier Chamberlain voorop heeft al eens mogen aanzien wat een dergelijke beslissing voor desastreuze gevolgen had door Hitler eind jaren dertig geen strobreed in de weg te leggen. Willen we dat echt nogmaals meemaken?

Aanvankelijk gestart als sociale organisatie die hulp gaf aan zwakkeren ontpopt Hamas zich in 1988 tot radicale antisemitische en islamitisch-fundamentalistische terreurorganisatie door de publicatie van hun handvest. Daarin word opgeroepen tot vernietiging van de staat Israël en het stichten van een Islamitische theocratische staat. Dit in een tijd dat de eerste intifada, gekenmerkt door de stenengooiende Palestijnen, in volle gang was. Gedurende dit gewapende conflict tussen opstandige Palestijnen en het Israëlische leger elimineert Hamas iedere Palestijn die zelfs maar verdacht wordt van collaboratie. Een lange reeks van terreuraanslagen gericht op Israëlische doelen door Hamas volgt. Talloze weerloze Israëliërs vinden de dood, baby's en zwangere vrouwen niet uitgezonderd. Nog altijd wil Hamas niet van deze koers richting dood en verderf afstappen maar zijn zij wel met een absolute meerderheid gekozen in het Palestijnse parlement. Een absoluut angstaanjagend dieptepunt in een nachtmerrie waar geen ontwaken mogelijk lijkt te zijn.

Dit alles is meer dan bekend bij het Palestijnse volk dat dergelijk gedrag dus schijnbaar beloont met een overwinning tijdens democratische verkiezingen. Minder bekend is dit bij het grote publiek in het Westen, dat zich door appeasing politici die verzoeken tot ontwapening van Hamas een rad voor de ogen laat draaien. Daardoor lijkt het allemaal wel mee te vallen, alsof er met deze enge godsdienstfanaten die een gewelddadige woestijncultuur aanhangen wel valt te praten. Alsof het realistisch is om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten met een beweging die nog het meeste wegheeft van de nazistische partijen in Europa van de eerste helft van de vorige eeuw!

De Jonge Fortuynisten steunen dan ook waarnemend Israëlisch premier Olmert in zijn keuze een Palestijnse regering met Hamas compleet te negeren en roepen op aan het kabinet Balkenende om exact hetzelfde te doen. Nadat Sharon uitgeschakeld werd door een hersenbloeding heeft het volk van Israël in korte tijd met nog een nog gevaarlijkere tegenslag te maken gekregen waardoor een toekomst op vrede, veiligheid en stabiliteit verder weg lijkt dan ooit tevoren. Nederland zou dan ook zijn steun aan Israël moeten uitspreken door zich solidair met de staat, het volk en de veiligheid van dit land te verklaren. En niet alleen in woorden, ook in daden. Zodra de keuze van het Palestijnse volk om gewelddadige Islamitische fanaten aan de macht te helpen onze veiligheid of welzijn of dat van het Israëlische volk bedreigd dienen we eensgezind en onverbiddelijk op te treden tegen Hamas. Laten we niet vergeten dat Palestijnse terroristen niet alleen een grote bedreiging voor Israël vormen, maar ook al tientallen jaren een spil zijn in het internationale terrorisme en daarmee een gevaar voor de gehele wereldbevolking. Dit kwaad dienen wij keihard te bestrijden. Opdat wij een wereld na kunnen laten aan onze kinderen zonder onderdrukking, radicalisme en geweld maar van vrede, voorspoed en veiligheid.

Namens het bestuur van de Jonge Fortuynisten,

Ronald Vliegen
Politiek Woordvoerder