Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

29 januari 2006

Vijftien drankgebruikers betrapt bij weekend-controles

Zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag (29/1) werden tijdens diverse controles in de politieregio Noord- en Oost Geldlerland 9 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Tegen de bestuurders volgt een proces-verbaal. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden al 6 bestuurders aangehouden. De politie maakte dit weekende in totaal 15 processen-verbaal op. Van 7 autobestuurders werd het rijbewijs ingenomen.

In Ermelo botste zo.nacht een 35-jarige man uit Ermelo tijdens het inparkeren op de Stationsstraat tegen een geparkeerde auto. Hij blies 1,0 prom. In Nunspeet blies zo.nacht een 33-jarige autobestuurder bij controle op de Bovenweg 1,7 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Jeugdige bromfietser I n Elburg bleek een jeugdige bromfietster van 16 jaar afkomstig uit Elburg onder invloed. Zij blies bij controle op de Zuiderzeestraatweg Oost 0,3 prom. De politie maakt proces-verbaal op. Jeugdige bromfietsers beneden de 24 jaar zijn na de wetswijzging van 1 januari 2006 strafbaar bij alcoholgebruik vanaf 0,2 prom.

In Zutphen blies een 28 jarige autobestuurster bij controle op de Den Elterweg 0,6 prom

In Hummelo op de Kampermanstraat blies een 24 jarige autobestuurder uit Wehl 1,0 prom. Hij bleek een BBer (Beginnende Bestuurder). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In Baak blies een 31 jarige autobestuurder uit Deventer op de Zutphen-Emmerikseweg 1, 0 prom. Een proces-verbaal volgt. In Zeddam blies een 45 jarige man uit België 0,9 prom Gezien zijn nationaliteit werd direct een boete van E 300,- afgerekend.

Op de Hogeweg in Ulft botste een 47 jarige autobestuurder uit België tegen twee geparkeerde auto's. Hij blies 2,2 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In Heelweg bleek een 32 jarige man uit Polen onder invloed. Hij weigerde de ademtesten en na overleg met de officier van justitie werd hem een boete van E500,- opgelegd.

's-Heerenberg - 16 jarige aangehouden na vernieling De politie heeft zondagnacht (29/1) een 16 jarige jongen uit Lengel aangehouden op verdenking van vernieling van een prullenbak op het Stadsplein. Hij maakte deel uit van en groep jongen. De jongen is verhoord en daarna op vrije voeten gesteld.

Dinxperlo - Drie jongens aangehouden na openlijk geweld

Drie Duitse jongen uit Rees zijn zondagnacht (29/1) door de politie in Dinxperlo aangehouden nadat ze op de parkeerplaats bij een horecazaak aan de Anholtseweg een viertal jongelui uit Varsselder en Ulft hadden mishandeld. De auto van de vier raakte beschadigd. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Doetinchem - Dronken man aangehouden

De politie heeft zondagnacht (29/1) op de Waterstraat in Doetinchem een 41 jarige man uit Doetinchem aangehouden terzake openbare dronkenschap. De man was al enkele malen gevorderd daar weg te gaan, maar kwam telkens weer terug. De politie heeft deman een boete opgelegd.

Winterswijk - zeldzame treinstellen uit winkel ontvreemd

Bij een inbraak in een winkel aan de Weurden in Winterswijk zijn in de nacht van donderdag op vrijdag (27/1) twee zeldzame mini-treinstellen van het merk Marklin ontvreemd. De waarde van de treinstellen bedroegen respectievelijk 1199 en 1399 euro. Ook werden enkel andere locomotieven en minatuur race-auto's ontvreemd. De nog onbekende inbrekers kwamen binnen door een ruit te forceren. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die iets van deze inbraak hebben gezien of daarover informatie hebben hierover contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

---- --