Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 29 januari

Alkmaar, 29-01-2006 o 15.00 uur

Drie jongens aangehouden na inbraak woning.

Hippolytushoef, zaterdag 28 januari 2006.

Zaterdagmiddag zijn drie jongens van 15, 16 en 17 jaar, afkomstig uit Hippolytushoef en Westerland, aangehouden op de Noorderlaan. Een getuige zag dat er werd ingebroken in een woning aan deze weg. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam renden vier jongens bij de woning weg. Eén van hen werd aangehouden door de getuige. Een tweede kon na een korte achtervolging door een weiland worden aangehouden in een weiland. Twee van de vier jongens wisten te ontkomen. De derde verdachte fietste op het moment dat de politie ter plaatse weg van de woning. Uit onderzoek moet blijken of hij ook in de woning is geweest. Alle verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. In de woning waren een groot aantal vernielingen gepleegd. Het is niet bekend of er ook goederen zijn weggenomen.

Haarföhn oorzaak brand

Alkmaar, zaterdag 28 januari 2006.

Zaterdagmiddag ontstond er brand in een slaapkamer van een woning aan de Smidstraat. De bewoonster had de een haarföhn op het bed gelegd en daar per ongeluk wat kleding overheen gelegd. De kleding vatte vlam. Een korte maar hevige brand vernielde vervolgens de slaapkamer en de zolderverdieping van de woning. De bewoners van de aangrenzende woningen werden uit voorzorg uit hun woning gehaald. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, zaterdag 28 januari.

Zaterdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Jan Glijnisweg. Tijdens deze controle werden 39 bestuurders bekeurd voor verschillende verkeersovertredingen. Het hoogst scoorden het rijden zonder veiligheidsgordel (19) en het overschrijden van de maximumsnelheid (16). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Man aangehouden na huiselijk geweld.

Zuid-Scharwoude, zaterdag 28 januari 2006.

Zaterdagavond werd een 51-jarige man uit Amsterdam aangehouden in de tuin van de woning van zijn ex. De man wordt er van verdacht kort daarvoor zijn ex-vrouw te hebben mishandeld. De man was in de woning om een aantal zaken met haar te bespreken. Plotseling werd hij kwaad en sloeg de vrouw een aantal keren in het gezicht. Vervolgens bedreigde hij haar en haar twee kinderen met een mes. De vrouw wist de man de woning uit te werken waarna zij de politie in kennis stelde. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Computer, geld en sieraden gestolen.

Enkhuizen, zaterdag 28 januari 2006.

Zaterdag tussen 07.00 en 18.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Douwe Brouwerstraat. Men kwam vermoedelijk in het huis via een op een kier staand raam. Vanuit de woning werd een kluisje weggenomen met daarin geld en sieraden. Ook missen de bewoners een laptopcomputer en een hoeveelheid software.

Bromfietser gewond na aanrijding.

Den Helder, zaterdag 28 januari 2006.

Zaterdagavond raakte een 51-jarige inwoner van Den Helder gewond bij een eenzijdig ongeval op de Hertzogstraat. De man reed op zijn bromfiets over de genoemde straat toen hij tegen een aldaar geparkeerd bestelbusje botste. Hierbij raakte de bromfietser gewond aan zijn nek en hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder waar hij is opgenomen.

Geld en gereedschap gestolen.

Enkhuizen, zaterdag 28 januari 2006.

Zaterdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan De Star. Om in het bedrijf te komen werd eerst een hekwerk vernield. Vervolgens werd een raam ingegooid waarna het pand kon worden betreden. Vanuit het kantoorgedeelte van het bedrijf werd een hoeveelheid geld en gereedschap weggenomen. Het is op dit moment niet bekend of er elders uit het bedrijf nog goederen zijn weggenomen.

Drie mannen aangehouden na inbraak in bedrijf.

Noord-Scharwoude, zaterdag 28 januari 2006.

Zaterdagavond werden drie Poolse mannen van 28, 29 en 33 jaar oud aangehouden op de Provincialeweg. Getuigen hadden gezien dat de drie mannen kort daarvoor hadden ingebroken in een bedrijf aan de Handelskade. Men was in het bedrijf gekomen door het vernielen van een deur. Vanuit het bedrijf werd een onbekende hoeveelheid autoradios weggenomen. Volgens de getuigen was er nog een vierde persoon bij de inbraak betrokken. Deze wist te ontkomen. De drie aangehouden mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Dronken autobestuurders moeten rijbewijs inleveren.

Alkmaar, zondag 29 januari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Amsterdam aangehouden op de Dijk. Bij controle bleek dat hij een flinke hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij blies namelijk 780 ug/l. Dat is ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

t Zand, zondag 29 januari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag verloor een 27-jarige bestuurder van een personenauto de macht over het stuur en botste tegen verkeersheuvel. Dit gebeurde op de Anna Paulownaweg. De verdachte reed na de aanrijding door. Op aanwijzing van getuigen kon hij alsnog worden aangehouden. Het bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 715 ug/l. Ook van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Veel goederen uit woning gestolen.

Scharwoude, zondag 29 januari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag ontdekten de bewoners van een woning aan de T. Van der Meerstraat dat er was ingebroken. Men kwam in het huis door het vernielen van een kozijn. Vanuit het huis werden onder andere een computer met beeldscherm, paspoorten, geld en sieraden weggenomen.

Onrustige nacht in uitgaanscentrum

Schagen, zondag 29 januari 2006.

In de afgelopen nacht was het onrustig in het uitgaanscentrum van Schagen.

Omstreeks 02.45 uur raakte een politieagent gewond bij een aanhouding van een 17-jarige jongen uit Alkmaar. Volgens getuigen zou hij betrokken zijn geweest bij een vechtpartij op de Nieuwstraat. De agenten hielden de jongen aan. Plotseling rende hij weg. Een achtervolgende agent pakte hem vast maar de verdachte wist zich weer los te rukken. Hierbij kwam de agent ten val maar even verderop kon hij de verdachte alsnog aanhouden. Hierbij beet de verdachte de agent in zijn hand. Later bleek dat de agent tijdens zijn val zijn sleutelbeen had gebroken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Kort daarop vond een vechtpartij plaats op de Noord tussen twee cafébezoekers. Over en weer vielen klappen. Eén van hen, een 25-jarige man uit Schagen kwam hierbij ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

In een horecabedrijf aan De Loet raakte een 22-jarige man uit t Zand gewond aan zijn gezicht. Hij werd door een 21-jarige Amsterdammer met een glas in het gezicht geslagen. De man moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na huiselijk geweld.

Den Helder, zondag 29 januari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige man uit Den Helder aangehouden in de woning van zijn vriendin. De man wordt er van verdacht dat hij zijn vriendin heeft mishandeld. De verdacht maakte zich kwaad over het contact tussen zijn vriendin en de vader van haar kind. Plotseling sloeg de verdachte zin vriendin een aantal keren in het gezicht. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Hierbij verzette hij zich hevig. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na bedreiging.

Hoorn, zondag 29 januari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 35-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Roode Steen. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een portier van een horecabedrijf met de dood te hebben bedreigd. De verdachte werd het horecabedrijf uitgezet omdat hij een vrouw lastig viel. Terwijl een portier de man de zaak uit zette mishandelde hij de portier en uitte hij de bedreigingen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Laatst gewijzigd 29-01-2006 15:11 | © Politie Noord-Holland Noord |