Politie Gelderland-Zuid

Politie houdt passantenonderzoek Dreumel
in zaak beschoten 13-jarige jongen

Dreumel, 29-01-2006 o De politie houdt zondagavond op tenminste twee locaties in Dreumel een passantenonderzoek. Dit in verband met het onderzoek naar het schietincident van zondag 22 januari jl. waarbij een 13-jarige jongen uit deze plaats ernstig gewond raakte. Tussen 21.30 uur en 23.00 uur zullen politiemensen aan alle passanten vragen stellen om zoveel mogelijk informatie te vergaren die voor het onderzoek van belang kan zijn.

Zondag een week geleden werd de 13-jarige rond 22.15 uur beschoten in zijn woning aan De Bouwing. Behalve in deze straat vindt een passantenonderzoek plaats langs de Waalbandijk. Daar werd ter hoogte van de kruising met de Maasdijk, bij een monument, ongeveer 10 minuten na het schietincident diezelfde avond een scooter in brand gestoken. De politie was snel ter plaatse, maar trof geen bestuurder meer aan. De politie onderzoekt of tussen beide zaken een verband is. Aan passanten worden in dit kader vragen gesteld en flyers uitgereikt.

Het politieonderzoek naar de toedracht van het schietincident is volop bezig. Meteen na de melding werd een grootschalig onderzoek opgestart waaronder een technisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek.

De informatie en de vragen uit de flyer staan ook in het opsporingsbericht in de rubriek Opsporing op deze website.