Gemeente Amsterdam

Verbouwingsdeskundige Marijke Helwegen over Nieuw West

Filmpremière `Een nieuw gezicht' tijdens WeStars Award Gala

26 januari 2006
---
Informatiecentrum ParkStad

Tijdens het WeStars Award Gala op maandagavond 30 januari vindt de première plaats van de film `Een nieuw gezicht'. In deze korte film gaat Marijke Helwegen, de ambassadrice van de cosmetische chirurgie in Nederland, op zoek naar vernieuwing in Amsterdam Nieuw West.

Hond op Postjesweg In de korte film wordt Marijke Helwegen gevolgd tijdens een totale make-over.

Naast een vernieuwd uiterlijk wil zij ook gaan wonen, werken en recreëren in een vernieuwde omgeving. In `Een nieuw gezicht' wordt haar duidelijk wat de vernieuwing van Amsterdam Nieuw West nu precies inhoudt.

Ook op AT5

Een verkorte versie van de film wordt uitgezonden op de Amsterdamse zender AT5 op donderdag 2 februari.

In Amsterdam Nieuw West, dat bestaat uit de Amsterdamse stadsdelen Bos en Lommer, Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart, is op dit moment één van de grootste stedelijke vernieuwingsoperaties van Europa aan de gang.

De gemeente Amsterdam, woningcorporaties en bewoners werken tot aan 2015 hard aan sloop en renovatie van bestaande huizen, nieuwbouw van zo'n 24.000 huur- en koopwoningen en tal van sociale- en economische projecten.

WeStars Award Gala

Het WeStars Award Gala zal in het teken staan van de organisaties en personen die een bijdrage leveren aan de vernieuwing en verbetering van Amsterdam Nieuw West.

Tientallen organisaties en personen werken samen om het leefklimaat in deze vier stadsdelen te verbeteren. Het Informatiecentrum ParkStad, de huiskamer van de stedelijke vernieuwing op het Osdorpplein, reikt daarom de WeStars Award uit aan organisaties die zich, vaak geheel belangeloos, inzetten voor een beter leefklimaat in Amsterdam Nieuw West.

Bewoners stemmen

De bewoners van de vier stadsdelen in Amsterdam Nieuw West konden de afgelopen weken in 7 categorieën stemmen op 21 genomineerden. In het gebied zijn tientallen andere organisaties actief die even hard werken aan het verbeteren van hun buurt. Het WeStars Award Gala is ook voor hen bedoeld.

Kaarten

Toegangskaarten voor het gala kosten EUR 2,50 en zijn te verkrijgen bij de kassa van theater de Meervaart (www.meervaart.nl ), telefoon 020-4107777. De kassa is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur.