Gemeente Tiel


Aankoop restgroen weer mogelijk

Vanaf maandag 30 januari 2006 is het weer mogelijk voor particulieren en bedrijven om restgroen van de gemeente te kopen. Eind 2005 heeft het college het Uitgiftebeleid restgroen in de gemeente Tiel, 2005 vastgesteld. Na deze vaststelling zijn er spelregels gemaakt om de koop van restgroen aan een particulier of bedrijf eenduidig te behandelen.

Enkele jaren lang was het niet mogelijk om restgroen van de gemeente te kopen. Er was vanaf 31 oktober 2001 een uitgiftestop. Vanaf 30 januari a.s. is deze uitgiftestop er niet meer. In de jaren van de uitgiftestop zijn er aanvragen gedaan die voorlopig zijn beoordeeld of zijn bewaard. Deze oude aanvragen worden aan de hand van het nieuwe beleid definitief beoordeeld. Inwoners die in de periode van de uitgiftestop een aanvraag hebben gedaan, krijgen per brief bericht over het resultaat van de beoordeling.

In gebruik genomen gemeentegrond
Ook het in gebruik nemen van gemeentegrond door particulieren en bedrijven wordt nu beter in de gaten gehouden. Het hele jaar door inventariseert de gemeente deze percelen. Eén keer per jaar worden deze adressen aangeschreven. Per geval wordt beoordeeld wat de gemeente ermee gaat doen.

Nadere informatie
U kunt de volledige informatie over het aankopen van restgroen en de procedure voor het aanvragen bekijken.

Als u meer vragen heeft dan kunt u contact opnemen met loket Bouwen en Wonen bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer (0344) 63 71 67.

Adresgegevens
Bezoekadres: Achterweg 2, 4001 MV Tiel
Postadres: Postbus 6325, 4000 HH Tiel.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 26 januari 2006