1e persbericht van maandag 30 januari 2006

Eindhoven, 30-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na bedreigen vrouw en zoon

In zijn woning in Eindhoven-Gestel heeft de politie zondagavond rond 22.00 uur een man van 45 jaar aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn echtgenote en hun zoon hebben bedreigd. De man en de vrouw hebben relatieproblemen. In de woning vond de politie een stroomstootwapen en een busje traangas. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man gewond bij aanrijding

Op de Hoogstraat is zondag rond 15.00 uur een 64-jarige Eindhovenaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 23-jarige automobilist uit Weert zag de voetganger over het hoofd en reed hem aan. Het slachtoffer is met verschillende botbreuken opgenomen in het ziekenhuis. De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk.

Liessel: Man rijdt door na aanrijding

Een 26-jarige automobilist uit Liessel heeft maandag omstreeks 1.30 uur een ongeval veroorzaakt op de Hoofdstraat. De man raakte drie autos en reed vervolgens door. Op de plaats van het ongeval bleven de kentekenplaat en de motorkap van de auto achter. De man heeft zich later gemeld bij de politie. Door de politie is een blaasproef afgenomen. De man blies 0,6 promille. Hij is ingesloten voor verhoor.

Geldrop: Aanhouding na brandstichting

De politie kreeg maandag rond 0.45 uur de melding dat een man bij een pompstation aan de Eindhovenseweg een prullenbak in brand aan het steken was. In de Rulstraat zag de politie een man welke voldeed aan het signalement. De man, een 22-jarige Geldroppenaar, is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Riethoven: Insluiping in woning

Bij een insluiping in een woning aan de Boshovensestraat is een portemonnee met geld en een pinpasje weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. De diefstal vond plaats via een slaapkamerraam.

Budel: Gestolen auto terug na woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Looierijstraat zijn een geldbedrag van ongeveer 800 euro en autosleutels weggehaald. Dat gebeurde tussen zondagavond 22.00 uur en maandagochtend 1.00 uur. Een rampje aan de achterkant van het huis is opengebroken. Met de sleutels werd vervolgens een auto weggehaald die op de oprit stond. De wagen werd rond 1.00 uur verlaten teruggevonden in de bossen bij Weert. Het geld is nog weg.

Knegsel: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Molenvelden zijn een geldbedrag van ongeveer 200 euro en een mobiele telefoon weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 13.00 en 18.30 uur. Een toegangsdeur is opengebroken.

Vessem: Woninginbraak

Zondag is tussen 13.30 en 20.30 uur ingebroken in een woning aan de Kuilenhurk. Het slot van de achterdeur is opengebroken. Er zijn enkele kristallen beeldjes, horloges en sieraden weggehaald.