PERSBERICHT - 2006-01-30

VLM bekroond: 'regionale airline van het jaar'

De Belgische VLM Airlines, die in Nederland vanuit Amsterdam en Rotterdam een aantal lijndiensten onderhoudt, ontvangt binnenkort de prestigieuze ATW-award 'Regional Airline of the Year': wederom een bekroning na de recente publicatie van nieuwe recordgroeicijfers voor het voorbije jaar.

VLM Airlines vervoerde in 2005 in totaal 625.300 passagiers, goed voor een globale groei van 12% in vergelijking met vorig jaar. Op de lijndiensten nam het aantal passagiers zelfs toe met 13%. Het succes van VLM Airlines uit zich niet alleen in de stijging van het passagiersaantal. De zorgvuldig uitgestippelde strategie van de luchtvaartmaatschappij was een doorslaggevende factor om de 'Regional Airline of the Year''-award te winnen.

Buitenbeentje
"VLM Airlines is het buitenbeentje van de huidige regionale luchtvaartmaatschappijen. Het is een onafhankelijke maatschappij met een eigen vloot zonder zakelijke verbindingen met een grotere luchtvaartmaatschappij. Bovendien verbinden ze drukke businesscentra in West-Europa met een Fokker 50-vloot en blijven ze nu al zeven jaar na elkaar rendabel, aldus Jay Donoghue, Editorial Director van ATW.

Betrouwbaar
VLM Airlines onafgebroken inspanning om zijn passagiers betrouwbare en tijdbesparende diensten aan te bieden, wordt in 2005 bevestigd door een percentage van 91,7% aan punctualiteit op vliegtijden. Dat is zelfs nog beter dan de 89% waar de UK Civil Aviation Authority in 2004 op steunde om VLM Airlines het hoogst te rangschikken van alle maatschappijen die van en naar het Verenigd Koninkrijk vliegen. Op weekdagen biedt VLM Airlines momenteel meer dan 220 vluchten aan vanuit London City Airport naar negen bestemmingen.

Met de opening van de nieuwe 'Docklands Light Railway'-verbinding kunnen reizigers in amper 22 minuten vanuit het financiële district van Londen de luchthaven bereiken. Inchecken duurt op London City Airport nauwelijks 15 minuten waardoor reizigers in minder dan 45 minuten nadat ze hun kantoor hebben verlaten, al in het vliegtuig zitten.

Bekroning
"Wij zijn uitermate vereerd met deze prestigieuze trofee", vertelt Johan Vanneste, managing director van VLM Airlines (foto). "Het is een prachtige bekroning voor onze constante inzet om onze passagiers snelle en comfortabele oplossingen aan te reiken voor hun reizen naar belangrijke zakelijke bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa. We zijn vastberaden ook in de toekomst de hoge kwaliteit te blijven leveren die onze passagiers van ons gewend zijn."

Uitreiking
De award zal op maandag 20 februari in Singapore officieel worden uitgereikt. Jaap Rosen Jacobson, voorzitter van VLM Airlines, en Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines, zullen de plechtigheid bijwonen en de trofee in ontvangst nemen.

Over VLM Airlines
VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Jersey, Isle of Man, Liverpool, Luxemburg, Manchester, Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam en Amsterdam.

Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. De onderneming genereerde over 2004 voor de zevende keer op rij winst en heeft 375 personen in dienst. Het totaal aantal passagiers van VLM Airlines nam tussen 2004 en 2005 met 12 % toe tot 625.300. Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com

Over Air Transport World
Air Transport World is het toonaangevende maandblad voor de luchtvaartsector en fabrikanten van commerciële vliegtuigen. Het magazine startte in 1974 met zijn programma van jaarlijkse bekroningen van uitmuntendheid in de luchtvaart- en commerciële ruimtevaartsector. Air Transport World wordt uitgegeven door het in Ohio gevestigde Penton Media, een uiteenlopend en globaal opererend B2B-mediabedrijf.