International Film Festival Rotterdam

35th International Film Festival Rotterdam
25 januari ­ 5 februari 2006

PERSBERICHT 14 december 2005

LANGER LICHT van David Lammers kandidaat voor VPRO Tiger Awards

De Nederlandse speelfilm LANGER LICHT van David Lammers is geselecteerd voor de VPRO Tiger Awards Competitie van het 35e International Film Festival Rotterdam. Begin januari maakt het festival de complete competitie bekend. De drie winnaars van de competitie worden bekend gemaakt tijdens de Awards Ceremony op vrijdag 3 februari 2006.

LANGER LICHT vertelt het verhaal van de boksschoolhouder Lucien (Raymond Thiry) die leeft voor het trainen van zijn jonge leerlingen. Wanneer hij na een tragisch ongeluk zijn 15-jarige zoon Mitchel tegenover zich vindt, slaat hij door en laat hij alles wat hij nog heeft uit zijn vingers glippen. Hij trekt zich terug en Mitchel (Dai Carter) blijft in zijn eentje achter. Pas wanneer Lucien in staat is zijn eigen verdriet onder ogen te zien, kan hij de draad weer oppakken. Een film over een zomer in Amsterdam Noord.

David Lammers (1972) studeerde in 2001 af aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie in Amsterdam met de film DE LAATSTE DAG VAN ALFRED MAASSEN waarmee hij een Gouden Kalf won voor Beste Korte Film. Tevens werd deze film geselecteerd voor The Student Competition op het filmfestival van Cannes. Hierna regisseerde hij nog een aantal korte films, waaronder SNACKEN en VEERE (winnaar Tiger Cub Award, International Film Festival Rotterdam 2005).

LANGER LICHT wordt gemaakt binnen het kader van De Oversteek, een samenwerkingsproject tussen de VPRO en het Nederlands Fonds voor de Film. Dit project is een vervolg op de eerdere series 'Route 2000' en 'No More Heroes', en biedt jonge filmmakers een kans hun talent te ontwikkelen. Andere films binnen dit project zijn: GUERNSEY (Nanouk Leopold), DIEP (Simone van Dusseldorp) en, van André van der Hout en Adri Schrover, HET ZWIJGEN, die in wereldpremière gaat tijdens het komende International Film Festival Rotterdam. DE ARM VAN JEZUS van André van der Hout was geselecteerd voor de VPRO Tiger Awards Competitie in 2003.

LANGER LICHT, geproduceerd door Motel Films zal worden uitgebracht door 1 more film. HET ZWIJGEN, geproduceerd door Waterland Film & TV, wordt eveneens uitgebracht door 1 more film.

(einde persbericht)

Noten aan de redactie:

Voor meer informatie over LANGER LICHT:
Sales: Motel Films, Laurette Schillings, 020-6386095 of laurette@motelfilms.nl Pers: A-Film Distribution, Frenske van den Dries, 020-3445161 of frenske@a-film.nl

Voor meer informatie over HET ZWIJGEN:
Sales: Waterland Film & TV, Ellis Driessen, proctor@xs4all.nl Pers: A-Film Distribution, Cynthia Ophorst, 020-3445161 of cynthia@a-film.nl

Voor persinformatie over het festival: IFFR Press Office, Bert-Jan Zoet of Gert-Jan Bleeker, 010-8909090 of press@filmfestivalrotterdam.com


- - - - - - - - - - - - - - - - - -
International Film Festival Rotterdam
Press Department:
Bert-Jan Zoet, Press Officer
Gert-Jan Bleeker, Assistant Press Officer
Nancy van Oorschot, Press Accreditations

P.O. Box 21696
3001 AR ROTTERDAM
The Netherlands

tel + 31 10 890 90 90
fax + 31 10 890 90 91
email press@filmfestivalrotterdam.com
http://www.filmfestivalrotterdam.com

35th International Film Festival Rotterdam: 25 January - 5 February 2006